REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sutaupyti norime visi. Tačiau ne visi žinome, kaip tai padaryti efektyviai ir paprastai. Vienas žinomiausių patarimų – einant į parduotuvę susidaryti pirkinių sąrašą. Tačiau, be šio, yra ir kitų patikrintų būdų, kurie leis pirkiniams išleisti mažiau. Praktiniais patarimais norintiems sutaupyti dalijasi prekybos tinklas IKI.

REKLAMA
REKLAMA

1. Produktų „revizija“ – dar prieš einant į parduotuvę. Prieš eidami apsipirkti gerai sužiūrėkite, ką jau turite šaldytuve. Kitu atveju galite nusipirkti tik dar vieną pakelį sviesto, kurio du pakelius jau turėjote lentynoje.

REKLAMA

2. Patarimas neatsispiriantiems pagudai išleisti daugiau, nei planuota, – paimkite su savimi į parduotuvę tik tokią grynųjų pinigų sumą, kurią galite šiems pirkiniams išleisti. Taip išmoksite geriau planuoti ir skaičiuoti prekes, kurias dedate į pirkinių krepšelį. Juk pagunda įsigyti ką nors prabangaus ir neplanuoto kur kas stipresnė tada, kai žinote, jog piniginėje visuomet tam turėsite lėšų. Be to, atminkite, kad nusipirkti daugiau, o išleisti – mažiau galite rinkdamiesi prekybos tinklų produkciją norintiems taupyti (pavyzdžiui, produktus iš IKI „Cento“ linijos).

REKLAMA
REKLAMA

3. Akcijos – puikus būdas sutaupyti. Ypač artėjant didesnėms šeimos šventėms. Tiesiog susidarykite pirkinių sąrašą ir stebėkite akcijas. Nustebsite, kiek galima sutaupyti savęs nevaržant, o tiesiog renkantis produktus, kuriems tuo metu taikoma nuolaida. Žinoma, tai taip pat puiki praktika perkant negendančius produktus, tokius kaip buitinės chemijos gaminiai, šampūnai ar dantų pasta.

4. Pirkite atsakingai. Nesusigundykite daiktais, kurių niekuomet nepanaudosite, ir nepaverskite savo namų maisto produktų sandėliu. Perkamus kiekius apskaičiuokite racionaliai, o produktus rinkitės tik tuos, kuriuos naudojote iki šiol arba esate tikri, kad panaudosite netolimoje ateityje. Taip pat ne visuomet pasiteisina kai kurių pirkėjų pamėgta „odisėja“ po visas miesto parduotuves ieškant mažiausių kainų, nes, pavyzdžiui, produktų kainos IKI parduotuvėse panašios kaip ir kituose prekybos tinkluose, o kai kas – ir pigiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Rinkitės sezoninius vaisius ir daržoves. Šie dažniausiai būna pigesni nei tie, kuriais prekiaujama ne sezono metu. Be to, jų pasirinkimas – kur kas gausesnis.

6. Naudokitės prekybos tinklų lojalumo programomis. Pavyzdžiui, prekybos tinklas IKI siūlo lojalumo programą „IKI premija“ ir IKI privilegijų kortelę senjorams. Antradieniais šio tinklo parduotuvėse skelbiama Senjorų diena, kai prekėms taikoma 10 proc. nuolaida. Taip pat nepamirškite išbandyti prekybos tinklo prekės ženklo „Cento“ produktų, kurie skirti norintiems sutaupyti.

REKLAMA

7. Maži žingsneliai – didelė nauda. Į parduotuvę pasiimkite nuosavą maišelį pirkiniams susidėti. Taip išvengsite smulkiųjų išlaidų ir prisidėsite prie ekologinių idėjų puoselėjimo. 2008 metais prekybos tinklas IKI pristatė žaliuosius gamtą tausojančius maišelius, kuriuos susidėvėjus nemokamai keičia į naujus. Vėliau pristatyta maišelių linija, skirta į Lietuvos raudonąją knygą įrašytiems paukšteliams išsaugoti.

Pajauskite taupymo malonumą – sutaupytus pinigus skirkite daiktams ir pramogoms, kurių tikrai trokštate. Tai gali būti planuojamos išvykos prie jūros, atostogos su šeima arba suknelė, apie kurią seniai svajojote. Juk tie, kurie planuoja finansus ir taupo, gali sau leisti daugiau.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų