REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Legendinio Franciso Fordo Coppola'os duktė pateko į kino istoriją, kaip pirmoji amerikiečių tautybės moteris, nominuota "Oskaro" premijai už geriausią režisūrą. Todėl niekas nenustebo, kad ji sugebėjo užsitikrinti net 10 kartų didesnį biudžetą ir režisavo 54 mln. JAV dolerių kainavusią stilingąją dramą "Marija Antuanetė". Štai keletas Sofijos Coppolos minčių apie šį filmą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie sumanymą.

"Norėjau, kad mano filmas būtų labiau panašus į impresionistišką Marijos Antuanetės portretą, todėl stengiausi parodyti jos požiūrį į pasaulį. Ji visiškai nesidomi politika ir nelabai nutuokia kas dedasi aplinkui, todėl smagiai leidžia laiką, apsipirkinėja, valgo pyragaičius ir lankosi šokių karnavaluose bei kaukių baliuose. Jeigu filmo tonas atrodo tinkamas, tai kodėl gi kostiuminės dramos personažai negali paragauti ledų šerbeto? "

REKLAMA

Apie istoriją.

"Susidomėjau šia idėja, nes nuo 1930-ųjų absoliučiai niekas nebuvo sukūręs filmo apie Mariją Antuanetę, kuri gyveno vizualiame ir įdomiame pasaulyje. Scenarijaus rašymas man tapo didžiuliu iššūkiu ir išbandymu, nes stengiausi istorinę dramą paįvairinti savo unikaliu stiliumi. Mes neplanavome sukurti mini serialo, nes turėjome tik dvi valandas, todėl turėjau tiksliai apsispręsti, ką norime papasakoti. Būtent todėl nusprendžiau sukoncentruoti visą dėmesį jos gyvenimo etapui Versalio rūmuose".

REKLAMA
REKLAMA

Apie muzikos parinkimą.

"Dar rašydama scenarijų tiksliai žinojau, kad garso takelyje norėsiu suderinti to laikmečio klasikinę muziką ir šiuolaikinius populiariuosius kūrinius. Tokiu sumanymu mėginau parodyti, kad filmo personažai yra paaugliai, bei pabrėžti radikalų skirtumą tarp jų įsivaizduojamo svajonių pasaulio ir griežtomis taisyklėmis apriboto gyvenimo karališkuose rūmuose. Pavyzdžiui, Marijos Antuanetės gimtadienio scenoje panaudojau grupės "New Order" dainą, kuri gan tiksliai apibrėžia merginos patirtus pojūčius. Tuo metu ji spinduliavo gera nuotaika ir jautėsi laiminga, bet vis tiek buvo pasinėrusi į melancholiją. Lygiai taip pat suradau tinkamą momentą pagroti kiek mažiau žinomų grupių "Bow Wow Wow", "Adam and the Ants", "Siouxsie" ir "The Banshees" dainų, kurių mėgstu dažnai klausytis".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie pagrindinę aktorę.

" Vos padėjusi rašyti scenarijų, iš karto pagalvojau apie Kirsten Dunst. Ji yra viena iš nedaugelio jaunosios kartos aktorių, kuri ekrane gali atrodyti valiūkiška, kvailoka ir žaisminga, bet reikiamu momentu pademonstruoti gilias emocijas. Be to jos tėtis yra vokietis, todėl Kirsten turi unikalią išvaizdą, kurios man labiausiai reikėjo. Juk šiais laikais ne kiekviena aktorė išdrįsta užsidėti korsetą, nes prie šio rūbo reikia įprasti. Jis pakeičia tavo išvaizdą, eisenos manierą ir kvėpavimo įpročius. Esu įsitikinusi, kad Marija Antuanetė tikrai nesijautė patogiai, dėvėdama tą nelemtą korsetą".

REKLAMA

Apie ateitį.

"Kol kas negalvoju apie savo sekantį filmą. Labai daug laiko skyriau "Marijai Antuanetei", todėl dabar esu susikoncentravusi į mamos vaidmenį. Kartu su dukrele nuolat keliaujame tarp Paryžiaus ir Niujorko, kuriame dabar gyvenu“

Naujausia Sofijos Copola juosta „Marija Antuanetė“ 2007-aisiais metais yra pirmasis filmas, kurį Acmefilm pristato kartu su filme vyraujančią nuotaiką atspindinčia MTV.

Marija Antuanetė kinuose nuo sausio 12 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų