REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasmet vykstantis Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas sutelkia tautiečius pasidalyti patirtimi ir įžvalgomis, suteikia puikią galimybę aptarti, kaip pagerinti šalies konkurencingumą, paskatinti tarptautinę plėtrą bei socialinę ir kultūrinę pažangą mūsų šalyje. Šiais metais forumas visus sukvietė atlikti konkrečių darbų, kurie padės Lietuvai tapti veržlia, verslia ir inovatyvia šalimi“, – šiandien, liepos 7 d., sveikindamas Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo dalyvius sakė ūkio ministras Evaldas Gustas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, siekdami garsinti Lietuvos vardą, turime kurti modernią, moksliniu progresu, kūrybiškumu ir inovacijomis pagrįstą, tarptautinei konkurencijai atvirą valstybę. Šiuos tikslus galime pasiekti per mokslo ir verslo partnerystę, pritraukdami užsienio investicijų, diegdami inovacijas ir aukštąsias technologijas, kuo efektyviau išnaudodami turimus žmogiškuosius išteklius ir viso pasaulio tautiečių potencialą.

REKLAMA

„Lietuvos ekonomika trečius metus iš eilės yra tarp sparčiausiai augančių Europos Sąjungos (ES) valstybių ekonomikų. Bendrasis vidaus produktas (BVP) kasmet augo daugiau kaip 3 procentais. Panašaus augimo tikimasi ir šiais metais, – Lietuvos ekonomikos pasiekimus vardijo ūkio ministras. – Pagal eksporto augimą 2012 m. Lietuva buvo pirma ES, o 2013 m., augimui šiek tiek sulėtėjus, užėmė antrą vietą. Eksportas buvo ekonomikos variklis įveikiant krizę. Eksportas – ne tik vienas svarbiausių makroekonominių rodiklių, rodančių ekonomikos tvarumą, bet ir didžiulis įmonių verslo plėtros potencialas.“

REKLAMA
REKLAMA

E.Gustas atkreipė dėmesį į VšĮ „Versli Lietuva“ ir užsienyje gyvenančių bei dirbančių lietuvių verslininkų vystomą bendradarbiavimą: „VšĮ „Versli Lietuva“ kartu su partnerių tinklu „Global Lithuanian Leaders“ vysto programą „GLL patarėjai verslui“. Ja siekiama, kad augti ir eksportuoti norinčios Lietuvos įmonės galėtų gauti strateginių patarimų ir kontaktų iš užsienyje gyvenančių ir dirbančių įvairių verslo sričių profesionalų lietuvių ir tarptautinio lygio ekspertų, sutikusių neatlygintinai tam skirti laiko. Programa suteikia įmonėms galimybę plėstis naujose rinkose, suprasti verslo kultūros subtilumus įvairiose šalyse, skatinti kurti konkurencingą Lietuvą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas – tai didžiausias ekonomikos renginys, skirtas pasaulio lietuviams, suburiantis svarbiausius tarptautinės ir vietinės rinkos ekonomikos lyderius iš įvairių sričių, skatinantis užmegzti vertingų ryšių ir prisidėti kuriant stiprią tarptautinę Lietuvių bendruomenę pasaulyje.

6-ajame Pasaulio lietuvių ekonomikos forume diskutuota verslo, ekonomikos ir švietimo politikos klausimais. Jo dalyvius taip pat sveikino Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

REKLAMA

Renginyje pranešimus skaito pasaulinio lietuvių profesionalų tinklo „Global Lithuanian Leaders“ direktorė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė, konsultacijų įmonės „Equity and Grand“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas Markas Gaskellas, Lietuvos ir Izraelio prekybos rūmų įkūrėjas ir vadovas Lenas Judesas, didžiausios Kanados privačios orlaivių gamyklos „Pilatus Centre Canada“ paradavimų ir verslo plėtros viceprezidentas Stasys Kuliavas, VšĮ „Versli Lietuva“ projektų vadovė Aistė Zapalskytė ir kt.

6-ąjį Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą organizuoja Lietuvos verslo konfederacija kartu su pagrindiniais partneriais – VšĮ „Versli Lietuva“, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), „Deloitte“, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetu, AB Lietuvos paštu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų