• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunku būtų rasti žmogų, kuris nemėgtų šokolado. Ir gerai, nes šokoladas yra vienas naudingiausių gyvenimo malonumų!

REKLAMA
REKLAMA

Šokoladas padeda gauti Nobelio premiją

Galbūt toks pareiškimas kiek per drąsus, tačiau juo tikėti tikrai smagu! Mokslininkai teigia, jog galime pastebėti tiesioginę sąsają tarp šokolado ir genijų - šalyse, kuriose suvartojama daugiausiai šokolado yra daugiausiai Nobelio premijos laureatų.

REKLAMA

Šokoladas padeda geriau skaičiuoti

Britų mokslininkai pastebėjo, kad reguliariai šokoladu besimėgaujantiems mokiniams geriau sekasi matematika.

Šokoladas gerina širdies veiklą

Pastaraisiais metais atlikti tyrimai rodo, kad reguliariai šokoladą valgantys vyrai turi 20% mažesnę širdies smūgio tikimybę. Australų mokslininkai taip pat tvirtina, jog juodasis šokoladas padeda palaikyti normalų kraujo spaudimą. Manoma, kad už šias teigiamas šokolado savybes reiktų dėkoti kakavoje esantiems antioksidantams.

REKLAMA
REKLAMA

Laiminga mama - laimingas vaikas

Norvegų atliktas tyrimas parodė, jog šokoladu besimėgavusių nėštukių kūdikiai ramesni, ilgiau ir giliau miega, rečiau serga.

Su šokoladu turime šį tą bendro...

Ar žinojote, kad šokolado tirpimo temperatūra sutampa su mūsų kūno temperatūra. Galime manyti, kad tai tik įprastas sutapimas, o galime tai palaikyti ženklu, kad metas pasimėgauti gabaliuku nuostabaus šokolado...

Mėgaukimės teisingai

Sveikiau rinktis juodąjį šokoladą - jame daugiau antioksidantų bei ląstelienos, mažiau kalorijų. Žinoma, būtina prisiminti ir tai, kad visų rūšių šokolade netrūksta ir riebalų bei cukraus, tad per dieną būtų sveika suvalgyti maždaug 30 gramų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų