REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Chromebook“ nešiojami kompiuteriai populiarėja vis labiau ir labiau. Daugeliu atvejų jie mažai kuo skiriasi vienas nuo kito, nors juos ir gamina skirtingos kompanijos. Antra vertus, šiek tiek išsiskirti bandys taivaniečių kompanija „Acer“, kuri sieks pasiūlyti „Chromebook“ versiją su „nVidia“ procesoriumi „Tegra K1“.

REKLAMA
REKLAMA

Siekdama plėtoti „Chromebook“ sėkmę, kompanija „Google“ padarė dar vieną svarbų žingsnį, kuris galėtų atimti dar daugiau rinkos iš „Windows“ platformą turinčių mobilių sprendimų.

REKLAMA

„Engadget“ teigimu, „Google“ žengė tam tikrus žingsnius, kurie leis „Chromebook“ kompiuteriuose naudoti „Android“ programėles. Apie tai gandai sklandė nuo to momento, kai pasirodė „Chrome OS“, ir dabar apie tai pranešė pati „Google“, pasinaudodama savo profiliniu renginiu „Google I/O 2014“.

Nors „Chrome OS“ įrenginių vartotojai jau galės pasinaudoti programėlėmis, sukurtomis tik „Android“, tačiau to momento dar teks palaukti. Bent jau iki rudens, kai pastaroji technologija turėtų tapti prieinama visiems norintiems. Tuomet ir suderinamų programėlių sąrašas turėtų augti.

REKLAMA
REKLAMA

Tie, kurie ypač nekantrauja „Chromebook“ kompiuteriuose naudoti „Android“ programėles, jau kuris laikas gali pasinaudoti virtualizavimo įrankių paslaugomis. Tam gerai tinka, pavyzdžiui, „Vine“, „Evernote“ ir „Flipboard“.

„Google“ taip pat pranešė, kad be minėtos technologijos „Chrome OS“ leis atblokuoti ir užblokuoti įrenginį, kuris susietas su savininko išmaniuoju telefonu. Šiuo atveju nešiojamam kompiuteriui tiesiog užtenka užmegzti ryšį su išmaniuoju telefonu, o blokavimo sistema išjungiama. Kai tik išmaniojo telefono šalia nebelieka, „Chromebook“ kompiuteris užblokuojamas. Kokiu principu sistema veikia, kūrėjai nepraneša.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų