• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Meksikos rinktinė pasirūpino, kad iš FIFA pasaulio futbolo čempionato būtų eliminuota dar viena Europos ekipa. Naktį iš pirmadienio į antradienį trenerio Miguelio Herreros auklėtiniai paskutiniame A grupės mače rezultatu 3-1 nugalėjo Kroatiją ir palinkėjo jai gero skrydžio namo.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimą didesne kamuolio kontrole siekė pradėti meksikiečiai, bet tam kroatai neprieštaravo. Varžovų klaidų laukę Niko Kovačo auklėtiniai ne kartą sugebėjo surengti pavojingą kontrataką.

REKLAMA

16 minutę vos įvartis nekrito į kroatų vartus. Tolimą smūgį atlikęs Hectoras Herrera spyrė kamuolį į skersinį, todėl europiečius nuo nesėkmės išgelbėjo tik jis.

Po kelių minučių meksikiečiai surengė dar vieną pavojingą ataką, bet paskutinėmis akimirkomis jos sėkmingai realizuoti nesugebėjo Oribe Peralta. Pastarajam kamuolys „nusipjovė“ nuo kojos ir rezultatas išliko nepakitęs.

27 minutę pavojingą smūgį iš toli atliko ir Kroatijos rinktinė, kai iš toli pabandė pasižymėti Danielis Pranjičius. Deja, bet kamuolys skriejo virš vartų ir jų tinkle neatsidūrė.

REKLAMA
REKLAMA

Per likusį pirmojo kėlinio laiką komandoms sukurti pavojingų epizodų nepavyko, todėl po pirmų 45 minučių futbolininkai persirengimo kambarių link patraukė rezultatui esant lygiam 0-0.

Antrąjį kėlinį kroatai stengėsi pradėti aktyviai, bet visas jų aktyvumas nublanko prieš drausmingą Meksikos rinktinės gynybą. Pastaroji varžovams nesuteikė didesnių erdvių savo aikštės pusėje, todėl Europos komandai žaisti darėsi vis sunkiau.

Nepaisant Kroatijos žaidybinės persvaros, Meksikai pavyko išsiveržti į priekį, kuomet 72 mačo minutę po pakelto H.Herrera kampinio įvartį galva įmušė komandos kapitonas R.Marquezas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar po trijų minučių meksikiečiai pasiuntė kroatus į nokdauną. Įvartį įmušęs Andresas Guardado taip pat nuginklavo Stipe Pletikosą ir rezultatas tapo 2-0.

Maža to, 82 minutę Meksikos rinktinės persvara tapo triuškinanti. Po keitimo aikštėje pasirodęs ir įvartį įmušęs Javieras Hernandezas sužlugdė visas varžovų viltis rungtynėse iškovoti pergalę.

Kroatams vis dėlto paguodos įvartį sugebėjo pelnyti Ivanas Perišičius. Futbolininkas pasižymėjo 87 minutę ir pelnė antrąjį savo įvartį šiame čempionate. Kiek nesėkmingai kroatams susiklostė 89 minutė, kai iš aikštės buvo pašalintas Ante Rebičius, bet tai rezultatui įtakos neturėjo.

Kadangi daugiau įvarčių įmušta nebuvo, ramiai persvarą išsaugoję meksikiečiai užsitikrino grupėje antrąją vietą ir kelialapį turnyro aštuntfinalyje. Jame Meksikos laukia Olandija. Kitoje poroje susikaus Brazilija ir Čilė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų