• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkti draugus paaugliui – beviltiška. Bet kol jūsų atžala dar neišaugo pradinuko suolo – pats metas pasirūpinti, kad jis nepasiduotų netinkamai įtakai!

REKLAMA
REKLAMA

Vaikui ūgtelėjus tarp jo draugų neretai atsiranda ir tokių, kuriuos mielai nuo savo vaiko patrauktume kur nors tolėliau. O kas, jei tokie draugai padarys blogą įtaką jūsų aukseliui?

REKLAMA

Ne paslaptis, dauguma tėvų norėtų vienaip ar kitaip pakoreguoti savo atžalos bičiulių ratą. Tačiau tokie bandymai retai kada atneša trokštą rezultatą – dažniau tėvai lieka prie suskilusios geldos: vaikas ne tik nenustoja bičiuliavęsis su „netinkamais“ draugais, bet liaujasi dalinęsis savo įspūdžiais, planais, paslaptimis su tėvais. Kitaip tariant, vaikai užsisklendžia savyje ir nutolsta nuo tėvų.

Kad taip nenutiktų, pamėginkime spręsti problemą kiek delikačiau.

1. Klauskite ir atidžiai išklausykite

Pasistenkite suprasti, kodėl vaikui patinka bendrauti su tuo ar kitu bičiuliu, kas jį traukia, kokie bendri interesai juos vienija. Sumaniai pateikus klausimus galima perprasti, kuo grįsta ši draugystė, kokie jūsų vaiko motyvai? Jei jūsų atžala išties jau pasidavė blogai draugų įtakai, pasistenkite jam patarti, parodyti, kokios gali būti negatyviosios tokios draugystės pasekmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų