• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Amazon“ pristatė savo išmanųjį telefoną

Su 3D efektu ir 5 fotokameromis

Bendrovė „Amazon“ Sietle (JAV) surengtoje spaudos konferencijoje pristatė pirmąjį savo išmanųjį telefoną „Fire Phone“ su 4,7 colių (11,75 cm) įstrižainės 3 ekranu, sukeliančiu 3D vaizdo efektą, ir optimizuotą valdyti viena ranka.

REKLAMA
REKLAMA

Be pagrindinės telefono fotokameros užpakalinėje korpuso dalyje „Fire Phone“ turi dar 4 pagalbines, kurios nustato žmogaus žiūrėjimo kampą ir atitinkamai reguliuoja ekrane rodomą vaizdą.

REKLAMA

Pranešama, kad „Fire Phone“ HD raiškos ekranas apsaugotas „Gorilla Glass“ stiklu, visi fiziniai mygtukai pagaminti iš aliuminio, o korpusas sustiprintas aplink jį esančiu guminiu rėmeliu. Pasak „Amazon“ vykdomojo direktoriaus Jeffo Bezoso, šis telefonas sukonstruotas taip, kad jį būtų galima patogiai valdyti viena ranka. Jis pabrėžė, kad dizaineriai skyrė labai daug laiko kuo geresnei „Fire Phone“ ergonomikai sukurti.

„Fire Phone“ valdo operacinė sistema „Fire OS 3.5“, ta pati, kaip ir naudojama „Kindle Fire“ planšetėse. Tai „Android“ paremta pačios „Amazon“ plėtojama OS.

REKLAMA
REKLAMA

Telefone naudojamas 2,2 GHz 4 branduolių procesorius, „Adreno 330“ vaizdo procesorius, 2 GB darbinė atmintis, 13 MP raiškos pagrindinė fotokamera su f/2.0 diafragmos reikšme ir optinio vaizdo stabilizavimo technologija. Šiai fotokamerai skirtas ir atskiras fizinis mygtukas.

Skelbiama, kad „Fire Phone“ fotokamera padarytoms nuotraukoms laikyti skiriama neribota vieta „Amazon“ „debesyje“. Fotokamerą galima naudoti knygų, DVD, telefonų numerių, QR kodų, CD, URL ir kitų daiktų bei objektų atpažinimui. Atpažintas daiktas ieškomas „Amazon“ duomenų bazėje ir vartotojui pateikiamas paieškos rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Firefly“ funkcija, pasak „Amazon“ atstovų, suteikia galimybę atpažinti kino filmus ir serialus:skelbiama, kad filmui identifikuoti pakanka vos 1 sekundės. „Firefly“ funkcija aktyvuojama fiziniu mygtuku.

„Fire Phone“suteikia greitą prieigą prie „Amazon Instant Video“ videotransliacijų paslaugos, siūlančios daugiau nei 200 000 įrašų, „Kindle Store“ knygyno ir muzikos paslaugos „Amazon Music“.

Viena išskirtiniausių „Fire Phone“ ypatybių yra „Dynamic Perspective“ funkcija, kuri keičia ekrane rodomą vaizdą priklausomai nuo ekrano palenkimo kampo. Taip sukuriamas 3D arba vaizdo gylio efektas. Šią funkciją siūloma naudoti įvairiose „Fire Phone“ skiriamose aplikacijose, įskaitant žaidimus.

REKLAMA

Priekinėje telefono korpuso dalyje, keturiuose jo kampuose įrengtos 4 fotokameros. Jos fiksuoja žmogaus veido padėtį ekrano atžvilgiu. Kiekviena iš jų turi infraraudonųjų spindulių šaltinį, o tai leidžia jas naudoti ir prietemoje ar tamsoje. Skelbiama, kad telefono vartotojai infraudonosios šviesos nepastebės.

„Amazon“ pranešė jau priiminėjanti išankstinius „Fire Phone“ užsakymus. Telefonai bus tiekiami užsakovams iš „AT&T“ mobiliojo ryšio operatoriaus prekybos tinklo nuo šių metų liepos 25 dienos.

Pasirašius 2 metų trukmės mobiliojo ryšio paslaugų sutartį „Fire Phone“ kainuos 199 JAV dol. (su 32 GB kaupikliu) arba 299 dol. (su 64 GB kaupikliu). „Atrišti“ „Fire Phone“ telefonai bus pardavinėjami atitinkamai už 649 ir 749 JAV dol.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų