REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikiečiai išlaiko dėmesį aštuonias sekundes. Auksinė žuvelė susikoncentravusi gali išbūti ilgiau… Tačiau mes vis tik galime ugdyti savo gebėjimą koncentruotis pasinaudodami paprastais patarimais.  Businessinsider.com siūlo net 16 tokių patarimų.

REKLAMA
REKLAMA

1. Nepamirškite miego. Miego trūkumas jus padaro išsiblaškiusiais, storais ir neetiškais, tad gerai pailsėti yra tiesiog būtina. Nors kiekvieno poreikiai yra skirtingi, patariama miegoti nuo 6 iki 9 valandų.

REKLAMA

2. Mankštinkitės. Harvardo medicinos mokyklos mokslininkai atrado, jog mankštos pagerina atmintį ir koncentraciją.

3. Pašalinkite dalykus, kurie jus blaško. Išjunkite socialinių tinklų puslapius, netikrinkite elektroninio pašto, paslėpkite viską, kad šviečia, skamba, vibruoja… Nesuteikite sau progos daryti daug darbu ir blaškytis nuo vieno prie kito.

4. Laikykitės rutinos. Jei miegosite, dirbsite ir ilsėsitės nereguliariai, švaistysite laiką bandydami planuoti savo laiką.

REKLAMA
REKLAMA

5. “Pomodoro” technika. Tai technika, kuomet asmuo 25 minutes aktyviai fokusuojasi į kokį nors dalyką ir tada daro 5 minučių pertrauką.

6. Kiekvieną dieną kelkitės tuo pačiu metu. Reguliarus elgesys padės susitvarkyti su hormonais ir rytais turėsite daugiau energijos.

7. Pasirinkite, kaip žiūrite į savo elektroninį paštą. Ar jums būtina kuo greičiau atsakyti į visus laiškus? Jei ne, tada tikrinkite elektroninį paštą tik kelis kartus per dieną.

8. Nustatykite savo gyvenimo tikslus. Jei nežinote, kokie jie, paskaitykite kokia nors gerą knygą šią tema.  

Laukite tęsinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų