REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ambasada Japonijoje kartu su Lietuvos mokslo taryba (LMT) bei Lietuvos fizinių ir technologijos mokslų centru (FTMC) birželio 10–13 dienomis įvairiuose Japonijos miestuose organizavo Lietuvos mokslo laimėjimų pristatymus, abiejų valstybių mokslininkų susitikimus ir diskusijas svarbiausiuose Japonijos mokslo centruose bei Lietuvos ambasadoje Tokijuje.

REKLAMA
REKLAMA

Dvylikos Lietuvos mokslininkų delegacijoje buvo LMT, FTMC, Vilniaus universiteto ir Kauno technologijos universiteto atstovai, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

REKLAMA

Pasak URM atstovų, birželio 11 d. Lietuvos ambasadoje Tokijuje įvykusiame seminare Japonijos aukštųjų mokyklų, valstybinių institucijų, verslo atstovams pristatyti Lietuvos mokslininkų laimėjimai, aptartos galimybės šalims bendradarbiauti mokslo ir technologijų srityse, pritaikyti mokslo naujoves pramonėje.

Birželio 12–13 d. Japonijos mokslo sostinėje vadinamame Tsukubos mieste, kuriame yra įsikūrę daugiau kaip 40 mokslo tyrimų institutų, vyko lietuvių ir japonų mokslininkų simpoziumas ir dvišaliai susitikimai.

REKLAMA
REKLAMA

Atidarydamas simpoziumą Lietuvos ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas pažymėjo, kad abiejų šalių santykiai mokslo srityje pasiekė kokybiškai naują lygmenį. „Šiandien atverčiamas naujas Lietuvos ir Japonijos mokslininkų bendradarbiavimo puslapis“, – sakė diplomatas.

Mokslininkai iš Lietuvos ir Japonijos simpoziume skaitė pranešimus apie pažangą fizinių, technologijos ir gyvybės mokslų srityse, pristatė mokslo pasiekimų pritaikymo pramonėje praktiką.

Galimybes bendradarbiauti su potencialiais partneriais Lietuvos mokslininkai ir diplomatai taip pat aptarė apsilankę Tokijo technologijos institute, Tsukubos universitete, Japonijos materialiųjų mokslų institute (NIMS), Kosmoso tyrimų agentūroje (JAXA), Pramoninių mokslų ir technologijų institute (AIST), Aukštos energijos tyrimų organizacijoje (KEK), sakoma URM pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų