REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kavą dažnai geriančios jaunos moterys turėtų pastebėti, kad jų krūtys tampa mažesnės. Tokią išvadą padarė Švedijos Lundo universiteto specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Naujas Lundo universiteto mokslininkų tyrimas atskleidė, kad beveik pusė moterų turi geną, kuris susijęs su krūtinės dydžiu ir kavos sudėtyje esančiomis medžiagomis.

REKLAMA

Pasak Lundo universiteto eksperimentinės onkologijos specialistės Helenos Jernström, įprotis dažnai geri kavą gali turėti „labai svarbią“ įtaką krūtų dydžiui. Tačiau naujausio tyrimo rezultatai pranešė ir kur kas geresnę žinią: kava mažina krūties vėžio pavojų.

Švedų mokslininkų teigimu, vidutinio svorio moterys didelėmis krūtimis, kuriose yra daug pieno liaukų, susiduria su didesniu pavojumi susirgti krūties vėžiu. Tokia tikimybė joms yra didesnė nei vidutinė.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau atlikti tyrimai atskleidė, kad moterys gali sumažinti tokią grėsmę gerdamos mažiausiai po 3 puodelius kavos per dieną.

H. Jernström su savo kolegomis nutarė patikrinti, ar egzistuoja tolimesnė koreliacija – tai yra, jei pomėgis kavai ir krūtų dydis yra susijęs su krūtų vėžio rizika, ar gali būti nustatytas ryšys tarp kavos ir liemenėlės dydžio?

Lundo universiteto specialistų tyrimas, kuriame dalyvavo maždaug 270 moterų, patvirtino, kad egzistuoja „aiškus ryšys“ tarp kavos ir mažesnių krūtų.

dykai.lt inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų