REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija trečiadienį leido Lietuvai 2015 metais įsivesti eurą. Dešimtmetį ES nare esanti šalis taps 19-ąją euro zonos nare ir paskutine iš trijų Baltijos šalių.

REKLAMA
REKLAMA

 

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ perspėja, jog, prieš euro įvedimą, nepagrįstai kainas didinantys verslininkai bus vertinami griežtai ir principingai.

REKLAMA

 

„Mes trečiadienį kalbėjomės su Lietuvos banko vadovu ir finansų ministru, jog jau šiuo metu reikia labiau sustiprinti kontrolę, kad verslininkai prieš euro įvedimą nedidintų kainų. Ir taip pat aš pakviečiau Seimo narius, kurie susitinka su gyventojais, kad jie kauptų informaciją ir praneštų,jeigu yra, jeigu yra signalų, kad kainos didėja“.

 

A. Butkevičius užsiminė, jog viena informacinių technologijų bendrovė, įrengusi sistemą biudžetinėje organizacijoje, už jos pertvarkymą nepagrįstai reikalauja papildomų pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Vieną pastebėjimą mes jau turime, bet jis dar nepatikrintas, kad kai kurios informacinių technologijų kompanijos, kurios yra dabartines programas įkūrę biudžetinėse organizacijose ir dabar jas turi pertvarkyti, reikalauja vos ne daugiau už pertvarkymą sumokėti, nei kainavo tos programos diegimas. Pagal visą tvarką jie negali reikalauti jokių papildomų pinigų, nes jie tas programas prižiūri ir turi pertvarkyti, nereikalaudami papildomų pinigų, ir mes šita kryptimi sustiprinsime kontrolę“.

 

Pasak premjero, norėtųsi, kad atsakingi už verslą žmonės būtų sąmoningi ir jaustų didelę atsakomybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

„Nes mes elgsimės labai griežtai ir principingai. Galvosime, kaip priimti tam tikras įstatymo nuostatas, galbūt uždrausti kai kurioms kompanijoms dalyvauti tolesniuose viešuosiuose konkursuose, jei bus nustatyta, kad tai tyčinis piktnaudžiavimas, reikalaujant papildomų pinigų“, - sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų