REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visuotinis interneto prieinamumas vaikams tampa ne tik naudingos informacijos ir pramogų, bet ir grėsmių šaltiniu, liudija bendrovės „Kaspersky Lab“ užsakyto tyrimo rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

17 proc. Lietuvos tėvų pripažino, kad jų vaikas lankėsi jam neskirtuose tinklo resursuose, tiek pat apklaustųjų buvo susidūrę su situacija, kai vaikas iš kompiuterio ištrynė duomenis, o 13 proc. tėvų atžalos bendravo su nepažįstamaisiais internete. Be to, 42 proc. tėvų reguliariai leidžia vaikams naudotis išmaniuoju telefonu ar planšete be priežiūros, liudija tyrimo rezultatai.

REKLAMA

Dauguma nė neįsivaizduoja, kad nekontroliuojamas naršymas tinkle gali turėti daugybę padarinių, kurie neapsiriboja banaliu naudojamo įrenginio užkrėtimu virusu. Pavyzdžiui, vaikas gali apmokėti paslaugas tėvų kreditine kortele arba pašalinti darbo dokumentus.

Vaikai, neturintys pakankamos darbo kompiuteriais ir mobiliaisiais įrenginiais patirties, netyčia padaro klaidų, už kurias dažnai tenka mokėti tėvams. 19 proc. apklaustų Lietuvos mamų ir tėčių patyrė finansinių nuostolių arba prarado svarbius duomenis dėl nekontroliuojamų atžalos veiksmų. Dažniausiai vaikai netyčia pašalino svarbius duomenis ir be leidimo naudojosi mokėjimo priemonėmis“, – sakė Andis Šteinmanis, „Kaspersky Lab“ vykdomasis direktorius Baltijos šalims.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų