REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį geriausi Baltijos ir kaimyninių šalių sportininkai vasarą pasitiko Rygoje – čia įvyko antrasis iš penkių Baltijos pulo lygos etapų. Buvo žaidžiamas pulo-9 žaidimas. Lietuvos sportininkai ne tik parvežė aukso taures į Lietuvą, bet ir tiek vyrų, tiek moterų reitinge užima lyderių pozicijas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Bendroje moterų ir veteranų grupėje varžybų nugalėtoja tapo vilnietė Simona Milišauskaitė, po beveik dvi valandas trukusios įtemptos kovos kontrolinėje partijoje 7:6 įveikusi Latvijos sportininkę Anną Prisjažnuką. Latvei finalas buvo itin nesėkmingas – lemiamoje partijoje mušdama 8 rutulį ji tinkamai neapskaičiavo smūgio kampo ir jėgos, todėl baltas rutulys krito į centrinę stalo kišenę.

REKLAMA

Pirmajame Baltijos pulo lygos etape S. Milišauskaitė užėmė 3 vietą, o bendroje įskaitoje išlieka 1 pozicijoje.

Vyrų grupės pirmajame pusfinalyje tarpusavyje susitiko estai Oliver Lepp ir Mark Magi. M. Magi susitikimo viduryje perėmė iniciatyvą į savo rankas, išlygino rezultatą ir lemiamoje partijoje įveikė savo kraštietį minimaliu rezultatu 8:7. Kitame pusfinalyje vilnietis Domas Mineikis nelengvoje kovoje 8:6 nugalėjo latvį Peteris Ermansons, nors pastarasis iš pradžių pirmavo 3:0.

REKLAMA
REKLAMA

Finaliniame susitikime tarp D. Mineikio ir M. Magi intrigos netrūko: buvo sužaista net 14 partijų, iš kurių 6 laimėjo Estijos atstovas, o 8 – mūsų šalies sportininkas D. Mineikis. Keldamas nugalėtojo taurę į viršų vilnietis spinduliavo džiaugsmu.

Pirmajame Baltijos pulo lygos etape D. Mineikis užėmė 2 vietą, o 2014 m. reitinge išlieka 1 pozicijoje.

Iš viso antrajame Baltijos pulo lygos etape dalyvavo 18 moterų bei veteranų ir 55 vyrai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Didžiosios Britanijos.

Trečiasis varžybų etapas rugsėjo pradžioje vyks Taline.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų