REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Šeštadienį (gegužės 31 d.) “Credit24” Arenoje prie Baltojo tilto vykusiame 2014 m. Lietuvos aukštųjų mokyklų paplūdimio tinklinio čempionate nugalėjo Motiejus Mėlynis su Roku Kundrotu (VU) bei Vytenė Vitkauskaitė su Žydre Guobyte (LSU).

REKLAMA
REKLAMA

Čempionato favoritais laikyti Andrius Gaidys ir Andžej Savostenok (LEU) finale nusileido Motiejui Mėlyniui ir Rokui Kundrotui 1:3 (15:8, 14:16, 12:15, 11:15). Tituluoti LEU tinklininkai daug jėgų išnaudojo ketvirtfinalyje, kur jiems tik po atkaklios kovos 3:2 (9:15, 10:15, 15:7, 15:10, 7:3) pavyko išplėšti pergalę prieš Andrių Viliką ir Artūrą Sakovič (VGTU). Pusfinalyje A. Gaidys ir A. Savostenok 3:0 (15:11, 15:7, 15:7) įveikė VU tinklininkus Paulių Damulį ir Martyną Lopetaitį.

REKLAMA

M. Mėlyniui ir R. Kundrotui kelias į finalą klostėsi lengiau – pusfinalyje nesunkiai 3:0 (15:6, 15:9, 15:9) įveikti Adomas Staševičius ir Martynas Blinstrubis (VGTU). Jauna VGTU komanda į pusfinalį pateko gan netikėtai įveikusi praėjusių metų čempioną Karolį Šlimą su nauju partneriu Mindaugu Mažeika (MRU). Karštakošis K. Šlimas už replikas bei kamuolio spardymą lemiamame mače dėl patekimo į pusfinalį užsidirbo raudoną kortelę, o A. Staševičius ir M. Blinstrubis vėliau mažajame finale prieš P. Damulį ir M. Lopetaitį iškovojo bronzos medalius.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos aukštųjų mokyklų paplūdimio tinklinio čempionato iniciatoriaus, VGTU ir MRU komandų treneris Jonas Adomaitis teigė: „Vyrų finale susitiko tos komandos, kurios ir turėjo susitikti – jų meistriškumo lygis lenkia kitus dalyvius. Džiaugiuosi jaunaisiais savo auklėtiniais Blinstrubiu ir Staševičiumi, kurie man pačiam netikėtai pasiekė mažąjį finalą ir ten įveikė kur kas labiau paplūdimio tinklinyje patyrusius P. Damulį ir M. Lopetaitį. Vaikinai parodė charakterį ir didelį norą nugalėti, jų perspektyvos labai geros. Gaila, kad kitas VGTU duetas, ketvirtfinalyje 2:0 pirmaudamas prieš patyrusius Andžejų Savostenok ir Andrių Gaidį, patys nepatikėjo, kad gali prieš juos laimėti ir nusileido rezultatu 2:3.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterų finale susitiko Vytenė Vitkauskaitė ir Žydrė Guobytė (LSU) su Beata Zaborovskaja ir Greta Gasparavičiūtė (VU), rezultatu 3:1 (15:8, 13:15, 15:9, 15:13) nugalėjo LSU atstovės. Trečiąją vietą užėmė kita VU komanda - Gabrielė Užlytė su Marija Kavaliūte, 3:1 (9:15, 15:12, 18:16, 15:9) įveikę Margaritą Milkoto ir Adelę Sakalauskaitę (VGTU). Praėjusių metų čempionė Mantė Lokyte su Inga Vainilavičiūte (KTU) liko penktos.

Viso 2014 m. Lietuvos aukštųjų mokyklų paplūdimio tinklinio čempionate dalyvavo 7 universitetai, kurie delegavo 25 vyrų ir moterų komandas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų