REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį penktadienį klube „Gravity“ vykstančioje serijoje „Sutemos Live“ gyvai gros antrą kartą į Vilnių atvykstantis IDM muzikos genijus vokietis Michaelas Fakeschas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai bus dabar jau išsiskyrusių Vokietijos elektroninės muzikos garsenybių „Funkstörung“ nario solinio albumo pristatymas kartu su vokalistu Taprikku Sweezee. Svečiams talkins talentingieji lietuvaičiai „SheeZzanova“ bei diskžokėjai Walkman ir Sleeper, o videoprojekcijas demonstruos „It Is Blank“ kolektyvas.

REKLAMA

Praėjusių metų pavasarį NEXT festivalio uždaryme Vilniaus geležinkelio stotyje bei „Gravity“ du įspūdingus ir didelio populiarumo sulaukusius koncertus surengęs Michaelas Fakeschas (tą kartą dar „Funkstörung“ narys) šį kartą grįžta su savo solinio albumo, kurio įrašai baigėsi vos prieš kelias dienas, premjera. Žinomas vokietis didžiuodamas elektroniniame laiške parašė, kad lietuviai turės išskirtinę progą pirmieji pasaulyje išgirsti jo albumą „Dos“.

Buvo garsiausia IDM grupė Vokietijoje

REKLAMA
REKLAMA

Dar 1992-ais susikūręs Michaelo Fakescho ir Chriso de Luca duetas iš Miuncheno iki savo mirties buvo vadinamas geriausia Vokietijos bei viena geriausių pasaulio IDM grupių ir lyginamas nebent su populiariaisiais britais „Autechre“. Tačiau pernai šiek tiek netikėtai „Funkstörung“ išsiskyrė. Iš viso per 14 metų elektroninės muzikos klasikai išleido 5 labai skirtingus ir novatoriškus albumus. Sunku pasakyti, kuris buvo geriausias, tačiau akivaizdu, kad kiekvienas jų jau tapo pačios kokybiškiausios elektroninės muzikos pavyzdžiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai „Funkstörung“ išgarsėjo po remikso Islandijos žvaigždei Björk. Jų 1998-aisiais perkurtas hitas „All is Full Of Love“ buvo išleistas dešimtyje elektroninės muzikos rinkinių bei perleistas daugelyje Björk bei pačių „Funkstörung“ leidinių. Grupės teigimu, tai buvo tarsi didžiausios jų gyvenimo svajonės išsipildymas.

„SheeZzanova“ gros 100% gyvai

„Sumaišome 400 g absurdo su žiupsneliu klasikos, įdedame į grotuvą, kaitinam 452 sekundes ir gaunam pagrindinį ingredientą - skambesį. O tada bosanovą sumaišom su Sheezza ir gaunam „SheeZzanovą“, – taip įdomiai save pristato ši perspektyvi vilniečių grupė. Šešių muzikantų kolektyvas, tarp kurių yra tokie vardai kaip DJ Pranza bei DJ Snow (buvęs „ExitLabel“ narys), yra aktyvūs gyvų pasirodymų šalininkai, kurie labai daug dėmesio skiria pasirodymo kokybei. Beje, nors tai bus jau trečiasis kartas, kai „SheeZzanova“ gros  „Gravity“ klube, tačiau balandžio 13 d. jie pirmą kartą savo kūrinius atliks ir su gyvais būgnais.

REKLAMA

Toliau serijoje - Monolake kolega Deadbeat

Jau gegužės 4 d. „Sutemos Live“ apsilankys vokiečio Monolake draugas bei nuolatinis jo partneris studijoje - kanadietis Deatbeat. Vienas garsiausių pasaulyje minimal, dub, technomuzikos prodiuserių žada sugroti pačią naujausią savo programą. Po legendinio vokiečio Pole įkurtos įrašų kompanijos „Scape“ sparneliu besiglaudžiantis Scott Monteith, savo pirmąjį įrašą išleido tik 2000-aisiais, tačiau elektroninės muzikos scenoje Deadbeat sukasi jau daugiau nei 10 metų, per kuriuos išleido šešis albumus.

Specialus Michaelo Fakescho interviu: http://www.sutemos.net/lt/articles
Daugiau informacijos: http://sutemos.net/lt/events

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų