• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžioji dalis Lietuvos gyventojų, gyvenančių nerenovuotuose daugiabučiuose, planuoja arba jau yra suplanavę savo daugiabučio renovaciją. Tai parodė rinkos tyrimų bendrovės „Factus Dominus“ kartu su Būsto energijos taupymo agentūra (toliau – BETA) atliktas reprezentatyvus Lietuvos gyventojų nuomonės tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Respondentų, gyvenančių nerenovuotuose daugiabučiuose, buvo prašoma atsakyti, ar jie planuoja artimiausiu metu atnaujinti savo namą ir kokiu būdu – pasinaudojant Daugiabučių atnaujinimo programa (toliau – Programa) ar savarankiškai diegti tam tikras energiją taupančias priemones.

REKLAMA

Rezultatai atskleidė, jog dauguma gyventojų linkę atnaujinti savo būstą pasinaudodami Programa – daugiau nei trečdalis (33,5 proc.) respondentų nurodė, kad jų daugiabučio gyventojai svarsto renovacijos galimybes, o 18 proc. – jau planuojama renovaciją, pasinaudodami dabartinės Programos teikiamomis galimybėmis. Ir tik mažiau nei penktadalis (18,5 proc.) šalies gyventojų savo daugiabučio renovaciją planuoja įgyvendinti savarankiškai – t.y. diegti savo name tam tikras energijos taupymo priemones, nepasinaudojant Daugiabučių atnaujinimo programa.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimo rezultatai rodo, jog gyventojai pasitiki dabartine Daugiabučių atnaujinimo programa. Tai, jog daugiau nei 50 proc. daugiabučių gyventojų planuoja renovaciją pasinaudojant Programa, yra akivaizdus patvirtinimas, jog judame teisinga kryptimi,“ – teigia Valius Serbenta, BETA direktorius.

Respondentų taip pat buvo prašoma atsakyti, ar jiems patrauklus naujasis Programos modelis – t.y. jei visu renovacijos procesu rūpintųsi savivaldybė ir po renovacijos kaštai už šildymą (įskaitant investicijų grąžą) nebūtų didesni nei iki šiol. Dauguma respondentų nurodė, kad naujasis Programos modelis yra patrauklus (tikrai patrauklus – 11,4 proc., ko gero patrauklus- 46,4 proc.), ketvirtadalis (23,8 proc.) – neturi nuomonės šiuo klausimu, mažiau nei penktadalis (18,4 proc.) mano, kad nepatrauklus.

„Turimi rezultatai atskleidžia, kad renovacijos skeptikų skaičius vis mažėja ir, esu įsitikinęs, kad nemaža dalimi prie to prisideda praėjusiais metais pasiūlytas naujasis Programos modelis, pagal kurį šiuo metu įgyvendinama apie 80 proc. daugiabučių renovacijos projektų“, – tikina V. Serbenta.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų