REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT.lt, "Baltijos tyrimai"

Paskutiniuose debatuose prieš sekmadienį vyksiančius Prezidento rinkimus žiūrovai geriau įvertino Dalios Grybauskaitės pasirodymą ir pasisakymus itin svarbiais užsienio politikos ir saugumo klausimais, rodo LRT užsakyta TV debatų auditorijos apklausa, kurią atliko bendrovė „Baltijos tyrimai“.

D. Grybauskaitė labiau pagerino ir nuomonę apie save nei jos oponentas. Prieš savaitę vykusiuose debetuose, kuriuose kandidatai diskutavo vidaus politikos temomis, pagerinti nuomonę apie save labiau sekėsi Zigmantui Balčyčiui.

62,5 proc. apklaustų žiūrovų mano, kad dabartinė šalies vadovė vakarykščiuose debatuose pasirodė geriau. Kad pranešesnis buvo Z. Balčytis, teigia 26,7 proc. respondentų. Beveik 11 proc. nežino, kurio pasirodymas buvo geresnis.

 

Atsakydami į klausimą, kaip vertina kandidatų pasirodymą debatų laidoje pagal 10 balų sistemą, laidos žiūrovai D. Grybauskaitei skyrė 7,5 balo, Z. Balčyčiui – 6,5 balo.

REKLAMA
REKLAMA

Apklaustieji geriau įvertino D. Grybauskaitę ir atsakydami į klausimą, ar kandidatų pasirodymas debatuose pagerino, ar pablogino nuomonę apie juos. Kad Z. Balčytis pagerino nuomonę apie save, pasakė 23,5 proc. apklaustųjų, kad D. Grybauskaitė – 28 proc.

REKLAMA

Daugiau šį kartą buvo ir tų, kuriems Z. Balčyčio diskusija su varžove pablogino nuomonę apie jį – taip teigia 17,6 proc. respondentų. Kad po šių debatų pablogėjo nuomonė apie D. Grybauskaitę, pasakė 9,8 proc. apklaustų žiūrovų.

Daugiau kaip pusė respondentų (60,6 proc.) teigė, kad jų nuomonė apie D. Grybauskaitę liko nepakitusi. Apie Z. Balčytį nuomonės nepakeitė 57 proc.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų