REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesutaria, kodėl daugėja laikinų darbo vietų

Laikinojo įdarbinimo specialistai sako, kad pastaruoju metu jiems padaugėjo darbo. Esą užuot ieškojusios darbuotojų pastoviam darbui kai kurios įmonės ėmė aktyviau ieškoti laikinų darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Biuro“ vadovas Valdas Strazdas sako, kad taip ėmė elgtis logistikos bei gamybinės komponaijos, dirbančios su Rytų rinkomis. Esą dėl politinio konflikto su Rusija ir nestabilios situacijos tarptautinėse rinkose įmonės ėmė vengti įdarbinti žmones pastoviam darbui.

REKLAMA

„Šiuo metu pastebėjome, kad gamybos ir logistikos įmonės, tos kurios dirba ir vykdo užsakymus Rytų rinkoms, jos yra suklususios ir atidžiau vertina ateities perspektyvas tiek užsakymu atžvilgiu, tiek priimamų darbuotojų. Nebūdamos tikros, kad užsakymai ir toliau tęsis tokie, kokie yra dabar, o atsiskaitymai nestrigs, atsargiau pradeda vertinti darbuotojų priėmimą į darbą.“

Lietuvos darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėja Daiva Liugienė taip pat pastebi, kad išaugos laikinųjų darbuotojų poreikis, tačiau tai specialistė labiau sieja su sezoniškumu.

REKLAMA
REKLAMA

„Sezoniškumas Lietuvos darbo rinkai yra ypač ryškus. Pavasarį mes visada įregistruojame daugiau laisvų darbo vietų iš paslaugų sektoriaus – apgyvendinimo, maitinimo, prekybos. Tai tos sritys, kurios ypatingai jaučia sezoniškumą ir kasmet pateikia daug terminuotų pasiūlymų. Lyginant su praėjusiais metais yra jaučiamas jų augimas.“

Laikinojo įdarbinimo specialistai prognozuoja, kad šių metų antrąjį ketvirtį laikinųjų darbuotojų skaičius išaugs daugiau nei 5 proc.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų