• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nusileidimas – turbūt vienas sunkiausių ir sudėtingiausių darbų, kuriuos atlieka lėktuvo pilotas. Didžiąją dalį skrydžio lėktuvas skrenda įjungus autopilotą, tačiau tupdyti lėktuvą ekipažui tenka savarankiškai. O jei tai vyksta esant tirštam rūkui arba naktį? Nauji papildytos realybės akiniai „Skylens“ sukurti būtent tam, kad pilotai galėtų saugiai nutupdyti avialainerį, rašo „Gizmag“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujųjų akinių kūrėja kompanija „Elbit Systems“ teigia, jog sistemą yra labai paprasta naudoti, ji neleidžia pamesti iš akiračio nusileidimo juostos. „Skylens“ – tai mobilus ekranas, kuriame galima matyti visą reikiamą informaciją, skaičius bei specialiuosius ženklus. Dar daugiau, akinius galima gana lengvai prijungti prie jau turimų sistemų.

REKLAMA

Gamintojas mano, jog jos papildytos realybės akiniai tinka naudoti tiek dieną, tiek ir naktinių skrydžių metu. Tad jei pilotas neįsitikinęs dėl leidimosi saugumo (pavyzdžiui, dėl prasto matomumo), jam daugiau neteks sukti antrą ar trečią ratą virš oro uosto. Teigiama, kad naujoji sistema, priklausanti „Clearvision EFVS“ produktų linijai, bus pradėta eksploatuoti 2016 m.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų