REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Kaspersky Lab“ pranešė, kad jos programinė įranga, taikanti proaktyvias technologijas, užblokavo nemažai „eksploitų“ atakų, nukreiptų į anksčiau nežinomą pažeidžiamą „Adobe“ programinės įrangos vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Silpnoji vieta buvo „Adobe Flash Player“, tiksliau, jo pasenusiame ir nebepalaikomame komponente „Pixel Bender“, skirtame apdoroti vaizdo įrašus, teigia bendrovės atstovai. Kaip parodė tyrimas, visos šio „eksploito“ atakos buvo nukreiptos į Sirijos vartotojus, o tinklalapis, iš kurio buvo siunčiamas kenkėjiškas kodas, priklauso Sirijos teisingumo ministerijai.

REKLAMA

Pranešama, kad nežinoma grėsmė buvo užblokuota euristinio aptikimo sistemos, esančios „Kaspersky Lab“ produktuose, skirtuose privatiems vartotojams ir verslui. Šioje technologijoje taikomi bendri parašai, aprašantys pilnas kenkėjiškų programų klases. Euristinė taisyklė, kurią taikant buvo aptikti aprašyti eksploitai, buvo pridėta šių metų sausį.

Aptikę silpnąją vietą „Kaspersky Lab“ ekspertai iš karto susisiekė su „Adobe“ atstovais. Bendrovė išleido atnaujinimą, kuris uždengia saugumo spragą ir yra prieinamas iš „Adobe“ tinklalapio, sakoma „Kaspersky Lab“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso „Kaspersky Lab“ ekspertai informavo aptikę dviejų rūšių „eksploitus“. „Pirmuosiuose jų taikomas paprastas kenkėjiškos programinės įrangos parsiuntimas ir paleidimas (įjungimas), o antruosiuose vyksta sąveika su įskiepiu „Cisco MeetingPlace Express“, kuris naudojamas interneto konferencijose bendrai dokumentų ir vaizdų peržiūrai pranešėjo ekrane. Kad pastarieji „eksploitai“ suveiktų, aukos kompiuteryje turi būti įdiegtos tam tikros įskiepių „Flash Player“ ir „Cisco MPE“ versijos, o tai gerokai sumažina potencialių aukų skaičių. Tikriausiai apgavikai taikėsi į tam tikrus vartotojus. Nors kol kas užkrėtimo bandymai pastebėti tik Sirijoje, įmanoma, kad kitų šalių kenkėjai, sužinoję apie šią nulinės dienos pažeidžiamą vietą, bandys ją naudoti naujuose „eksploituose“ kenkėjiškos programinės įrangos plėtrai. Mes vartotojams rekomenduojame kuo greičiau pritaikyti išleistą „Adobe“ atnaujinimą ir taikyti patikimus apsaugos sprendimus turinčias priemones“, – paaiškino Viačeslavas Zakorževskis, „Kaspersky Lab“ pažeidžiamų vietų tyrimo grupės vadovas.

Nuo metų pradžios tai jau antra nulinės dienos grėsmė, aptikta „Kaspersky Lab“ ekspertų. Vasarį bendrovės specialistai aptiko „Flash“ pažeidžiamą vietą, leidžiančią užpuolikams siųsti kenkėjiškas programas į vartotojų kompiuterius, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų