REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vytenis Radžiūnas, LRT.lt

Gausiau palijus Aplinkos ministerija pradėjo abejoti draudimu lankytis šalies miškuose dėl gaisrų pavojaus. Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis portalui LRT.lt teigė besiviliantis, kad lietus kol kas nesitrauks, o gaisrų pavojaus miškuose apskritai nebeliks. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Kuršių nerijoje gaisrų pavojaus šiuo metu nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad Aplinkos ministerija, po to, kai sudegė apie 120 hektarų Kuršių nerijos miško, prašė savivaldybių uždrausti žmonėms lankytis miškuose dėl gaisrų pavojaus.

REKLAMA

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos skelbiamas miškų gaisringumo žemėlapis savaitgalį rodė, kad daugelyje šalies vietų gaisrų pavojus yra didelis arba labai didelis. Tuo metu ketvirtadienį, kai iškrito nemažai kritulių, žemėlapyje matyti, jog Kuršių nerijos, Kretingos, Raseinių,Prienų, Varėnos, Valkininkų bei Šalčininkų teritorijose gaisrų pavojaus nebeliko, o kitose teritorijose vis dar išlieka vidutinis arba didelis gaisrų pavojus. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, meteo.lt nuotr.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip prognozuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, gegužės 9 d. vyraus pirmos ir antros, kai kur bus trečios ir ketvirtos klasės miškų gaisringumas, o gegužės 10 d. bus pirmos ir antros, vietomis išsilaikys trečios klasės miškų gaisringumas.

„Kiek žinau, karščiausiame taške – Kuršių nerijoje – lijo ir lyja. Tai – neabejotinai į gera, miškų gaisringumo pavojus sumažėjo“, – portalui LRT.lt kalbėjo V. Mazuronis.

Jo teigimu, jei palis gausiau ir pasikeis gaisringumo klasė, Aplinkos ministerija gali atsisakyti siūlymo drausti žmonėms lankytis miškuose. „Kaip ir kalbėjome, esant ypatingai pavojingoms situacijoms, kai gaisringumo lygis yra didelis, tikrai reikia imtis tų priemonių, kurių reikia imtis“, – sakė aplinkos ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalies savivaldybių atstovai yra teigę, kad jei miškų gaisringumo pavojus išliks didelis, jos svarstys apie draudimą žmonėms lankytis miškuose.

Kaip skelbia sinoptikai, lietaus pilni pilki debesys Lietuvos nepaliks iki sekmadienio, tačiau termometro stulpelio rodmenys tikrai neleis labai nusivilti.

Portalas LRT.lt jau skelbė, kad lietaus kaip išganymo laukė ir ūkininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų