REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau trečius metus iš eilės vasaros pradžią Trakuose skelbs buriuotojų itin pamėgta, o miesto svečius įspūdingais vaizdais džiuginanti „Galvės taurės 2014“ regata. Kaip ir praėjusiais metais, „Galvės taurė“, vyksianti birželio 6-8 d. dienomis harmoningai įsilies į Trakų miesto šventę. Tris birželio dienos Trakuose bus pažymėtos įdomiais startais, lenktynių įtampa ir iki pat finišo linijos trunkančia bekompromise kova, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto šventės dalis

Šiais metais jau tradicine tampanti trijų dienų regata vyks tuo pačiu metu kaip ir Trakų miesto šventė birželio 6–8 dienomis.

REKLAMA

Pasak „Gero vėjo klubo“ prezidento Manto Klimantavičiaus, šie du renginiai puikiai papildo vienas kitą – burinės jachtos papuošia Galvės ežerą, džiugindamos miesto svečių akis, o buriuotojams kur kas smagiau kovoti, girdint ežero pakrantes susispietusių žiūrovų raginimus bei matant susižavėjimo kupinas akis. Toks žiūrovų palaikymas ypač svarbu jauniesiems sportininkams, kurių kasmet vis gausesnis būrys dalyvauja „Galvės taurės“ regatoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį miestelėnai ir miesto svečiai galės stebėti regatos startą ir klausyti renginio komentatoriaus pasakojimo, sekti varžybų situaciją realiu laiku. Tai puiki proga mažiau suprantantiems apie buriavimą, iš arti pamatyti, kaip vyksta jachtų lenktynės, sužinoti pagrindinius sportinio buriavimo principus.

Regatoje dalyvaus – kreiserinės ir sportinės jachtos

„Galvės taurę 2014“, taip pat kaip ir pernai, organizuoja du klubai – kreiserinį sportinį buriavimą vystanti asociacija „Gero vėjo klubas“ drauge su vaikų buriavimą Trakuose propaguojančia asociacija „Trakų buriuotojų klubas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Regatoje kviečiamos dalyvauti kreiserinės jachtos ORC Club 2014; Kreiserinės jachtos OPEN (be handikapo); Sportinės jachtos: Optimist, Laser Standart, Laser Radial, Laser 4.7, Finn, Kadet, 470, RS FEVA.

Jachtos distancijose aplink bojas varžysis visas tris regatos dienas. Per tris regatos etapus numatomi septyni trumpi, techniški plaukimai. Taip pat šeštadienį bus ir vienas ilgesnis – navigacinis plaukimas Galvėje.

Kaip ir kasmet ORC grupės jachtų finišo laikas bus koreguojamas naudojant visame pasaulyje pripažįstamą ORC Club handikapo formulę. ORC grupės jachtos turės pateikti atnaujintus 2014 m. ORC matavimo sertifikatus, kuriais regatos dalyviai turėtų pasirūpinti asmeniškai ir iš anksto. Teisėjauti varžybose kviečiami kvalifikuoti Lietuvos Buriuotojų Sąjungos teisėjai.

REKLAMA

Laukiami buriuotojai naujokai

„Galvės taurė 2014” regatoje galės dalyvauti ne tik patyrę buriuotojai, bet ir su buriavimu menkai susipažinę naujokai. Kaip sakė M.Klimantavičius, praėjusių metų patirtis parodė, kad yra entuziastingai nusiteikusiu išbandyti buriavimą ir laukiančių tam tinkamos progos. Ši regata suteiks galimybę naujoms įguloms startuoti regatoje su prityrusiais škiperiais.

„Šiuo metu jau užsiregistravusios kelios naujokų įgulos, todėl kitiems, norintiems būti įvykių sūkuryje, patariame nieko nelaukus surinkti draugų komandą, registruotis regatai ir pradėti treniruotis“, – entuziastingai kviečia „Gero vėjo klubo“ prezidentas. 2013 m. metų naujokų įspūdžiai:

REKLAMA

Jachtos „Basta“ (škiperis Konstantinas Kozlovas) įgula: Jolanta, Rasa, Eglė, Aistė ir Ingrida. „Žinoma, galima sakyti, kad mums nusišypsojo „pradedančiojo sėkmė”. Kita vertus, svarbiausia čia buvo komanda – tvirta ir linksma, vadovaujama patyrusio ir rizikuoti mėgstančio kapitono Konstantino. Jis išmokė ieškoti alternatyvių sprendimų ir pagauti vėją, nesvarbu, kad pučia į priešingą pusę. Mūsų moto: dykuma plati, o mes joje – visada pirmi!“

Jachtos „Venta“ (škiperis Rimantas Gutauskas) įgula: Justina, Jolanta, Agnė, Renata, Sigita, Sandra. „Avantiūra, prasidėjusi kaip mažas pokštas, sukūrė išskirtines emocijas, džiaugsmą ir norą buriuoti toliau. už jų sėkmę, už pamokas kur ieškoti vėjo, už pažintį su jachta mes žinoma dėkingos kapitonui, be kurio nei šių pergalių, nei atradimo džiaugsmų nebūtų. Tai būtent Rimo sprendimai, kantrybė ir mokymas – yra neatsiejama šio pasiekimo bei buriavimo džiaugsmo atradimo dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar buriuosime kitais metais? Buriuosime dar šiais, kitoje regatoje. Jeigu tik Rimas turės kantrybės.

P.S.Ir ačiū „Gero vėjo klubui“, už šitą atradimą.

„Galvės taurė 2014” tikisi sulaukti ir užsienio svečių

Praėjusių metų mėginimas pritraukti dalyvių iš užsienio padėjo užmegzti artimesnius santykius su Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos bei kitų šalių buriavimo sporto klubais. Regatos organizatoriai tikisi, kad šiais metais regata „Galvės taurė“ taps tarptautine.

„Trakai pasižymi puikia turizmo infrastruktūra. Svečiams regatos metu bus pasiūlytos specialios apgyvendinimo paslaugos. Visi regatos dokumentai dalyvių patogumui rengiami dviem kalbomis - lietuvių ir anglų“, – sako „Gero vėjo klubas“ prezidentas M.Klimantavičius.

REKLAMA

Regatos rėmėjai ir partneriai

Šiais metais visi „Galvės taurės“ etapai dedikuoti rėmėjams: pirmosios dienos etapas dedikuotas mažos mineralizacijos natūralaus mineralinio vandens lyderiui Lietuvoje – Neptūnui.

Antrosios dienos etapas pavadintas Trakų miesto etapu. Trakų rajono savivaldybė remia ir idėjiškai palaiko varžybų organizatorius nuo pat 2012 metų, kai pirmą kartą buvo organizuotą Galvės regata.

Trečioji regatos diena pažymėta Helly Hansen prekės ženklu, tai visame pasaulyje pripažintas buriavimo aprangos gamintojas.

REKLAMA

Regatos informaciniai rėmėjai „Lietuvos ryto“ leidinių grupė, viešųjų ryšių agentūra BVRG Burson-Marsteller, buriuotojų žurnalas „Vėjo 3“, spaustuvė UAB „SRS Servisas“.

Daugiau informacijos apie „Galvės taurę 2014“ - varžybų nuostatai, programa ir išankstinė registracija prieinama internete: www.galvestaure.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų