REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT.lt

Pirmadienį Rolandas Paksas išplatino pareiškimą, kuriame apgailestauja, kad dalis tautos Prezidento rinkimuose negalės laisvai išreikšti savo valios ir paragino balsuoti už Zigmantą Balčytį.

REKLAMA
REKLAMA

„Respublikos Prezidento rinkimai, kuriuose, nepaisant mūsų pastangų, negalės savo valios laisvai išreikšti didelė dalis tautos, yra labai svarbus valstybės politinio gyvenimo etapas. Todėl atėjo metas Jums pasakyti, kad dabartinei šalies prezidentei šiandien matau vienintelę alternatyvą – Zigmantą Balčytį. Juo galėčiau pasitikėti ir patikėti svarbiausias pareigas valstybėje. Jis į naują kokybę galėtų iškelti bendrų koalicijos tikslų įgyvendinimą“, – kreipimesi rašo R. Paksas.

REKLAMA

Jis prideda negalintis rinkėjų kviesti ateiti į Prezidento rinkimus, tačiau gerai suprantantis, kad „pilietinė pareiga ir atsakomybė už savo šalį yra svarbiau nei politinės kovos batalijos: „Kiekvienas asmeniškai turime šią atsakomybę suvokti ir apsispręsti“.

Apkaltos metu nuo Prezidento pareigų nušalintas R. Paksas atvirame laiške pabrėžė Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komiteto sprendimą: „JT Žmogaus teisių komitetas nedviprasmiškai yra pasisakęs, kad Lietuva pažeidžia Tarptautinį pilietinių ir politinių teisių paktą, kuris garantuoja piliečiams teisę rinkti ir būti renkamais laisvuose demokratiniuose rinkimuose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų