REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV kosmoso turistas Charlesas Simonyi (Čarlzas Simonis) pirmadienį atvyko į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), o jo artima draugė Martha Stewart (Marta Stiuart) pasveikino jį iš skrydžių kontrolės centro sakydama, kad jis yra "jau ne šitame pasaulyje".

REKLAMA
REKLAMA

Erdvėlaivis, kuriuo skrido programinės įrangos specialistas Ch.Symonyi, sumokėjęs už šią kelionę 25 milijonus dolerių, ir du rusų kosmonautai, prie TSK prisijungė praėjus dviem dienoms nuo starto Kazachstano stepėje esančiame kosmodrome.

REKLAMA

JAV gyvenimo stiliaus guru tituluojama M.Stewart, kurios romantiškus santykius su Ch.Simonyi ir galimas vedybas plačiai aptaria bulvarinė amerikiečių žiniasklaida, erdvėlaivio prisijungimą stebėjo gyvai iš netoli Maskvos esančio skrydžių kontrolės centro. Erdvėlaiviui prisitvirtinus prie stoties, pasigirdo džiaugsmingi plojimai.

Naujieji atvykėliai paliko erdvėlaivį ir apkabinimu pasveikino tris TKS įgulos narius, dirbančius stotyje pastaruosius šešis mėnesius. Tada visi šeši išsirikiavo priešais kamerą ir klausėsi sveikinimų, kuriuos jiems iš skrydžių kontrolės centro traškančiu palydoviniu siųstuvu perdavė draugai ir artimieji.

REKLAMA
REKLAMA

Ch.Simonyi, kurio sukurta "Microsoft Word" programinė įranga sukrovė milijardinį turtą, pirmą kartą savo gyvenime patyrė nesvarumo būseną ir kartą net apsivertė aukštyn kojomis, nors patyrę jo kolegos stovėjo tiesiai.

"Charlesai, mes visi manome, kad tu esi įspūdingas, ir štai dar kas: tu esi jau ne šitame pasaulyje", - pareiškė M.Stewart.

Ch. Simonyi sakė jau prirašęs tris ar keturis puslapius apie "kiekvieną šio skrydžio momentą" ir pažadėjo paskelbti savo įspūdžius interneto dienoraštyje.

58-erių Ch.Simonyi gimė Vengrijoje ir emigravo į Jungtines Valstijas, kur įsidarbino ką tik savo veiklą pradėjusioje "Microsoft" įmonėje. Jis prisidėjo kuriant kai kurias pagrindines kompanijos programas, tarp jų ir "Word" bei "Excel". Šiandien Ch.Simony vadovauja savo įmonei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M.Stewart išlydėjo jį į kosmosą iš kosmodromo, įsikūrusio Kazachstane, ir įdavė jam aliuminio inde supakuotus gurmaniškus pietus.

Remiantis pranešimais žiniasklaidoje, abu amerikiečius sieja romantiški ryšiai. Būta net spėliojimų, kad milijardierius prieš pakildamas jai pasipirš.

Pietus, kurie smarkiai skiriasi nuo įprasto kosmonautų maisto, sudaro vyne troškinta putpelė, anties krūtinėlė su kapariais ir ryžių pudingas.

Rusijos kosmoso agentūros pareigūnai sakė, kad Ch.Simonyi ketina pasidalyti šiuo maistu su savo kolegomis ketvirtadienį, o atgal į Žemę jis išvyks balandžio 20 dieną.

REKLAMA

Po astronautų pasveikinimo per palydovinį ryšį M.Stewart sakė: "Kiekvienas žingsnis šioje kelionėje leidžia su palengvėjimu atsikvėpti, bet ji dar nesibaigė. Atrodo, kad jie viską kontroliuoja ir jų sveikata gera".

Ch.Simonyi į Tarptautinę kosminę stotį atvyko kartu su kosmonautais Fiodoru Jurčichinu bei Olegu Kotovu. Atskridusius į TKS juos pasitiko NASA astronautai Michaelas Lopez-Alegria (Maiklas Lopes-Alegrija), Sunita Williams (Sunita Viljams) ir Rusijos kosmonautas Michailas Tiurinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų