REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

1999-ieji balandžio 22-oji. Kauno „Žalgiris“ finalo ketverte Miunchene 82:74 parklupdo Bolonijos „Kinder“ krepšininkus Eurolygos finale. Krepšininkai netveria džiaugsmu, turbūt dar ilgai ir patys tuo netiki, tradiciškai kilnoja trenerį, laistosi šampanu, kerpa nuo krepšio sėkmę atnešusius tinklelius ir svarbiausia – kelia į viršų Eurolygos nugalėtojų taurę. Visa tai – lygiai prieš 15 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dar iki šiol tai yra didžiausias Lietuvos klubų pasiekimas Eurolygoje, o bent pabandyti pakartoti šį žygį neįstengė nė viena „Žalgirio“ komanda.

REKLAMA

„Kažkaip ypatingai šios dienos minėti nesiruošiu. Tik jūs šiandien priminėt apie tai. Aišku, kyla kuo maloniausi prisiminimai. Visgi buvo neeilinis įvykis, – portalui „Kas vyksta Kaune“ kalbėjo Eurolygos čempionas Tomas Masiulis. – Smagu, kad mums pavyko tai pasiekti. Vis dar palaikome ryšį su visais, ypatingai su Sauliumi Štombergu, Dainiumi Adomaičiu, Dariumi Maskoliūnu.

Ar pavyks šį pasiekmą pakartoti per artimiausius dešimt metų? Čia yra sportas, gali laimėti ir kitąmet. Aišku, dabar situacija Lietuvos klubuose nėra lengva. Sunku prognozuoti.“

REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausiai 1999-ųjų Eurolygos finale „Žalgirio“ gretose žaidė 17 taškų pelnęs Anthony Bowie. Jam neblogai talkino 14 taškų įmetęs Tyusas Edney bei po 12 taškų surinkę Jiri Zidekas ir Saulius Štombergas.

Kauno ekipai taip pat atstovavo T.Masiulis, Eurelijus Žukauskas, Mindaugas Žukauskas, Darius Maskoliūnas bei Dainius Adomaitis, Kęstutis Šeštokas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų