REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar 2013 m. anonsavusi pirmos kartos išmanųjį telefoną „One“, kompanija HTC leido aiškiai suprasti, kad neketina dalyvauti „megapikselių lenktynėse“. Išmanusis telefonas gavo ypatingą „ultrapikselinį“ fotokameros jutiklį, veikiantį panašiai kaip „Faveon“ gaminiai. Tokį modulį paveldėjo ir „One“ (M8), kuris gavo dar ir antrą fotokamerą, leidžiantį įvertinti aplinkos gylį.

REKLAMA
REKLAMA

Nors gaunamų nuotraukų kokybe HTC fotokamera ne visuomet lenkia tradicinius sensorius, taivaniečių kompanija yra įsitikinusi, jog juda teisinga kryptimi, žurnalistams teigė Symonas Whitehornas, atsakingas už HTC fotografijos ir videotechnologijas. Jis taip pat užsiminė, jog ateityje (per artimiausius 12-18 mėnesių) HTC išmanieji telefonai gaus optinio priartinimo galimybę.

REKLAMA

S. Whitehornas sakė, kad HTC firminių išmaniųjų telefonų fotokamerų sensoriai padidės iki 8 megapkselių, t.y. iki „Ultra HD“ (4K) raiškos. Tiesa, to daryti kompanija neskuba ir laukia, kada naujas aukštos raiškos standartas bus paklausesnis.

Iš esmės S. Whitehornas mano, kad netolimoje ateityje išmanieji telefonai gaunamų nuotraukų kokybe galės susilyginti su veidrodiniais fotoaparatais. Pastarieji ateityje esą dažniausiai bus naudojami tik profesionalų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų