• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prieš mėnesį suteikus galimybę gyventojams pranešti apie gamtai daromą žalą bendruoju pagalbos numeriu 112, tuo jau pasinaudojo daugiau nei šimtas piliečių, praneša Aplinkos ministerija (AM).

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša AM, nuo balandžio pradžios iš piliečių gauti 136 pranešimai apie daromą neigiamą poveikį aplinkai. Vidutiniškai – po 10 per parą.

REKLAMA

Iš registruotų 136 pranešimų 42 susiję su gyvąja gamta, 33 – su oro tarša, po 10 – su netinkamu atliekų tvarkymu ir miško naudojimo pažeidimais bei nelegaliu medžių kirtimu. 6 kartus pranešta apie vandens taršą, 2 – apie įvykusias avarijas, kai buvo užteršta aplinka, 33 gyventojų pranešimai buvo susiję su aplinkos apsauga ir konsultacijomis.

AM teigimu, tik apie 10 proc. pranešimų nepasitvirtino.

Daugelis pranešimų gaunami vakare – 70 skambučių, naktį gauta 11 pranešimų.

Kad į žmonių pranešimus būtų reaguojama visą parą, kiekviename regione nepertraukiamai dirba po vieną pareigūnų ekipažą.

REKLAMA
REKLAMA

Galimybė bet kuriuo paros metu numeriu 112 pranešti apie brakonieriavimą, teršiamą aplinką ar kitus pažeidimus atsirado kovo 12 dieną, Aplinkos apsaugos agentūrai pasirašius bendradarbiavimo su Bendruoju pagalbos centru sutartį.

Aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai per pirmas dvi balandžio savaites taip pat patikrino 524 žvejus, 77 medžiotojus, 27 miško naudotojus, atliko daugiau kaip 50 kitų patikrinimų. Surašyti 63administracinių pažeidimų protokolai už aplinkos apsaugos reikalavimų nevykdymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų