• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vizažistė Gritė Maruškevičiūtė yra iš tų žmonių, kurie į darbą eina lyg į šventę. Gerą nuotaiką, grožį ir teigiamas mintis skleidžianti buvusi ,,Mis Lietuva“ portalui balsas.lt papasakojo apie aistrą makiažui ir pasidalijo mintimis apie asmeninį gyvenimą.

Vizažistė Gritė Maruškevičiūtė yra iš tų žmonių, kurie į darbą eina lyg į šventę. Gerą nuotaiką, grožį ir teigiamas mintis skleidžianti buvusi ,,Mis Lietuva“ portalui balsas.lt papasakojo apie aistrą makiažui ir pasidalijo mintimis apie asmeninį gyvenimą.

REKLAMA

Makiažas yra menas

Grite, esate profesionali vizažistė. Kas pastūmėjo pasirinkti būtent šią sritį?

Augau inteligentų šeimoje, apsupta meno, teatro, grožio, estetikos. Galbūt tai ir suformavo norą dirbti su moterimis ir kuriant grožį suteikti joms laimės.

Žinau, kad turite savo grimo studiją, papasakokite jos atsiradimo istoriją.

Nuo paauglystės dirbau modeliu, ši veikla leido susipažinti su mados pasauliu, fotosesijų, renginių užkulisiais, pamatyti, kaip grimu yra kuriami personažai. Supratau, kad tinkamai atliktas makiažas gali atskleisti gražiausius moters bruožus. 

Laikui bėgant, lavinau estetinį makiažo pojūtį. Net studijuodama teisę, neatsispyriau makiažo kerams ir nusprendžiau tobulintis būtent vizažo ir grimo srityje. Pirmąja mano mokytoja tapo Marija Oržekauskaitė – profesionali grimuotoja, sukaupusį neįtikėtiną praktikos bagažą. Vėliau tapau laisvąją VDA (Vilniaus dailės akademijos) klausytoja ir lankiau Daivos Opriško grimo paskaitas, makiažo subtilybių mokiausi pas Daivą Kablytę, rudenį tobulinausi SLA akademijoje ir tai dar ne pabaiga. Žinių poreikis nuolat auga.

REKLAMA
REKLAMA

„Gritės Grimas“ neatsirado staiga, tai labai išlauktas, išgrynintas dalykas. Anksčiau dirbau VIP (Vadybos ir psichologijos institute) bei skaičiau estetikos paskaitas Estetikos mokykloje. Tuomet tik laisvu metu atlikdavau makiažą ar pažįstamoms paprašius rekomenduodavau makiažo produktus, parodydavau, kaip pačioms namuose tinkamai dažytis. Tačiau kai tiek mokslais, tiek darbais įnikau į makiažą, o klienčių skaičius ėmė augti, net nebesvarsčiau, ar verta atidaryti savo makiažo studiją ,,Gritės grimas‘‘.

REKLAMA

Kaip manote, ar profesionaliai grimo specialistei reikia meninių įgūdžių, ar tai tiesiog menas, kurio galima išmokti pasitelkus įdirbį?

Įdėjęs daug darbo gerų rezultatų pasieksi bet kurioje srityje, tačiau talento tai nepridės. Makiažas yra menas, ne matematika.

Ar Lietuvos moterys turi užtektinai žinių apie grožį, makiažą?

Džiugu, kad lietuvės domisi, kaip tinkamai pasidaryti makiažą. Per konsultacijas ir mokymus moterys užduoda daugybę klausimų, vadinasi, jos nori atrodyti gražiai, elegantiškai, subtiliai. Būtent tuo mes ir esame ypatingos.

REKLAMA
REKLAMA

Kokie būna įnoringiausi klienčių prašymai, jas grimuojant, ruošiant šventei?

Kad ir kokie būtų klienčių įgeidžiai ar įnoriai, visus juos pasitarusios su kliente išpildome. Labai džiaugiuosi, kai išvydusi save veidrodyje moteris negali nustoti šypsotis, o kitą dieną brūkšteli žinutę, kurioje šiltai atsiliepia apie makiažą ar mokymus.

Asmeniniame gyvenime – noras nesustoti tobulėti

Ne paslaptis, kad esate labai išvaizdi moteris. Ar teko sutikti žmonių, skleidžiančių nusistovėjusią nuomonę – jeigu graži, vadinasi, neturi proto? Ką manote apie tokius stereotipus?

Su tokiais žmonėmis ne kartą yra tekę susidurti. Niekuomet nesistengiu nieko įrodinėti. Intelektualūs žmonės per kelias minutes supranta, kas yra kas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2010 metais tapote konkurso „Mis Lietuva“ nugalėtoja, kokių kelių atvėrė titulas? Kas pasikeitė po konkurso?

Kelius į sėkmę atveria didžiulis darbas, užsidegimas ir ryžtas veikti bei neapsakoma aistra pasirinktai veiklai. Tai, ką esu pasiekusi šiuo metu, yra mano įdirbio rezultatas. Į savo sėkmę investavau daug laiko, darbo, pastangų ir šiuo metu galiu džiaugtis rezultatais. Kalbant apie konkursą, jis praplėtė pažįstamų ratą.

Ką manote apie šeimos kūrimą, ar ryžtumėtės tai daryti puikiai klostantis karjerai? Vaikai mėgstamai veiklai netrukdytų?

Viskas priklauso nuo žmonių požiūrio ir vidinės brandos. Vienam kurti šeimą 35-erių vis dar per anksti, o kitas galbūt jau ir 20-ies bus subrendęs ir pasiruošęs atsakingai auginti vaikus. Šią temą galima analizuoti iki begalybės, tačiau esu įsitikinusi, kad pagrindiniu veiksniu tampa dviejų žmonių santykiai. Jei šalia yra ne Tavo žmogus, šeimos kurti neskubėsi ir rasi daugybę argumentų, kodėl taip elgiesi: tai stabilaus pagrindo nėra, tai dar karjerą reikia daryti, daugiau pakeliauti ir t. t. Tačiau jeigu santykius kuria du vienas kitą mylintys žmonės, šeimai bei vaikams niekada nebus nei per anksti, nei per vėlai. Man pačiai šeima yra didžiulė vertybė. Esu įsitikinusi, kad vaikai mėgstamai veiklai negali trukdyti. Laimingas žmogus privalo turėti nišą, kurioje visiškai save realizuoja, veiklą, kuri teikia džiaugsmo, energijos ir teigiamų minčių.

REKLAMA

Kaip įsivaizduojate save po penkerių metų? Kokie yra svarbiausi ateities tikslai?

Neturiu sustyguoto savo gyvenimo plano. Jau ne kartą įsitikinau, kad visi planai gali apsiversti aukštyn kojomis. Kuo labiau tobulėsiu mėgstamoje srityje, tuo laimingesnė jausiuosi. Tuo esu tikra.

Be kokios grožio priemonės negalėtumėte apsieiti?

Anksčiau nebūčiau galėjusi apsieiti be blakstienų tušo ir plunksnelės blakstienų linijai paryškinti, tačiau dabar neįsivaizduoju savo kosmetinės be birios pudros bei koralų atspalvio skaistalų.

www.gritesgrimas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų