• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturšalėse derybose – Rusijos nuolaidos su viena sąlyga

Žinių radijas

Ženevoje ketvirtadienį prasideda keturšalės – ES, JAV, Rusijos ir Ukrainos – derybos dėl padėties Ukrainoje. Politologas Vincentas Vobolevičius mano, kad Rusija susitikime sieks užkirsti kelią Ukrainos integracijai į Vakarus:

REKLAMA
REKLAMA

 

„Rusijos tikslas šiame pokalbyje yra daryti įvairias nuolaidas su viena sąlyga – kad Ukraina nesiintegruoja į Vakarus. Ukrainos integracija į Vakarus yra grėsmė Rusijos dabartiniam politiniam režimui, nes yra 50 mln. slavų, kurie yra labai artimais kultūriniais, ekonominiais saitais susiję su Rusija. Jie gali potencialiai keisti nuomonę, pasidaryti provakarietiški ir tą provakarietiškumo „virusą“ užnešti į Rusiją“, - „Žinių radijui“ sakė politologas.

REKLAMA

 

Pasak jo, šiuo metu matomi neramumai yra tam tikras Rusijos pasiruošimas deryboms:

 

„Iš serijos: mes galime atšaukti savo provokatorius su sąlyga, kad bus priimtos tokios Ukrainos vidaus politinio gyvenimo taisyklės, kurios rytiniams regionams suteiktų neproporcingai daug galios, sprendžiant Ukrainos politinę ateitį. Tokiu būdu tie rytiniai regionai veiktų kaip Putino saugiklis Ukrainai nenueiti į Vakarus. Trumpai tariant, matau, kad derybos prasideda tik dabar, nes prieš tai Rusija nebuvo pasiruošusi derėtis“, - kalbėjo V. Vobolevičius.

 

Politologas drauge pabrėžia, kad Ukraina sustiprintų savo poziciją derybose pati išsprendusi separatistų rytuose klausimą. Derybose svarbus vaidmuo esą tenka ir Vakarams, kurie galėtų be griežtesnių išankstinių sąlygų suteikti finansinę paramą Kijevui ir taip sutvirtinti jo pozicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų