• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mindaugas LAURINAITIS

Prie įėjimo į laiptines stovinčius automobilius nepatenkinti kaimynai neretai baudžia savavališkai, apmėtydami šiukšlėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Perpildytuose daugiabučių kiemuose vairuotojai savo transporto priemones stato kaip įmanydami – kas užvažiuoja ant žalios vejos ar šaligatvio, dažnas įspraudžia automobilius prie įėjimo į laiptines. Neapsikentę kaimynai tokius statytojus baudžia savavališkai, apmėtydami šiukšlėmis. Pasak Šiaulių AVPK atstovės spaudai Gailutės Smagriūnienės, tokia veikla vertinama kaip chuliganizmas, o automobilio savininkas gali būti nubaustas tik tam tikrais atvejais.

„Automobilio apmėtymas šiukšlėmis vertinamas kaip chuliganizmas. O jei dar automobilis apgadinamas, tai bus vertinama ir kaip turto sugadinimas. Automobilio statymu nepatenkinti kaimynai policiją turėtų kviesti, jei yra automobilio parkavimo pažeidimų (stovi ant žaliosios vejos, ar šaligatvio). Jei automobilis stovi ant važiuojamosios dalies, nieko nepažeisdamas, kad ir kaip kaimynui nepatinka ir, jo nuomone, trukdo – tai jau ne pareigūnų kompetencija, o namo bendruomenės tarpusavio santykiai, kurių pareigūnai nesprendžia“, – situaciją komentavo policijos atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų