• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Intel“ aktyviai bendradarbiauja su kompiuterių ir elektronikos komponentų gamintojais Taivanyje ir Kinijoje siekdama sumažinti gamybos kaštus ir siūlyti vartotojams šiuolaikinius mobiliuosius įrenginius už patrauklią kainą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai Kinijoje surengtoje „IDF 2014“ konferencijoje pranešė „Intel“ viceprezidentas, „Mobile and Communications Group“ padalinio vadovas Hermannas Eulas. Pasak jo, netolimoje ateityje rinkai bus pateikti biudžetinės klasės planšetiniai kompiuteriai su „Windows“ ir „Android“ operacinėmis sistemomis, kurie kainuos nuo 99 iki 129 JAV dolerių.

REKLAMA

Tokioms planšetėms „Intel“ siūlys nebrangius „Atom Z3700“ („Bay Trail“) procesorius, turinčius iki 4 branduolių ir palaikančius 64 bitų instrukcijas. H. Eulo teigimu, tokie lustai jau gaminami, ir „Intel“ tikisi, kad kompiuterių gamintojai naujas planšetes pateiks rinkai jau šią vasarą.

Neseniai bendrovės „Microsoft“ atstovai pranešė, jog kai kurių tipų kompiuterinių įrenginių, tarp jų ir planšečių su iki 9 colių įstrižainės ekranais, gamintojai gali būti atleisti nuo „Windows“ naudojimo licenzinių mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų