• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo mėnesį 118 įmonių tapo bankrutuojančiomis, tai mažiausias šį statusą įgijusių įmonių skaičius nuo 2013 m. gruodžio. Per pirmąjį ketvirtį bankrutuojančiomis tapo 405 įmonės, arba 3 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, rodo kreditų biuro „Creditinfo“ analizė pagal Registrų centro duomenis. Pastebima, kad sąsajos su bankrutavusiomis įmonėmis didina ir veikiančių įmonių bankroto riziką.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia naujai bankrutuojančių įmonių praėjusį mėnesį buvo užfiksuota paslaugų veikloje – iš viso 20-ies jų statusas pasikeitė iš „veikianti“ į „bankrutuojanti“. Taip pat bankrutuojančiomis tapo 18 mažmeninės prekybos įmonių, dar 15, veikusių apdirbamosios pramonės šakoje.

REKLAMA

Iš trijų didžiausių bankrutavusių įmonių (bankroto procedūros baigtos) dvi užsiėmė statybos ir NT veikla. UAB „Valsva“ ir Ko 2011 m. turėjo 8 mln. litų apyvartą. Vilniaus bendrovėje, turėjusioje 4 transporto priemones, praėjusių metų pradžioje dirbo 35 darbuotojai. Pasvalio UAB „Vidstata“ 2012 m. gavo 7,3 mln. litų pajamas, darbuotojų skaičius pernai siekė 71, o registruotų transporto priemonių – 19. Dar vienos Vilniaus įmonės – UAB „ASF“ – 2012 m. pajamos sudarė 5,6 mln. litų. Prieš bankrotą įmonė turėjo 56 darbuotojus, 13 registruotų transporto priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Bankrotų tendencijos ir toliau išlieka labiausiai nepalankios statybos ir NT bei prekybos įmonėms. Pirmųjų veiklos baigtį vis dar daugiausia galima sieti su sunkmečio padariniais, kai paklausa statybos darbams ir nekilnojamajam turtui žymiai sumažėjo, tačiau sektoriaus perspektyva yra teigiama. Tuo tarpu prekybininkų bankrotai – tai visų pirma nuolat augančios konkurencijos ir negebėjimo prisitaikyti prie pokyčių pasekmė. Beje, sąsajos su bankrutavusiomis įmonėmis didina ir veikiančių įmonių bankroto riziką“, – sako Rasa Maskeliūnienė, kreditų biuro „Creditinfo“, kuriame nustatomi įmonių kredito reitingai, vyriausioji kredito analitikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kreditų biure „Creditinfo“ yra formuojama fizinių ir juridinių asmenų kredito istorija, nustatomi kredito reitingai bei asmenų galimybės prisiimti finansinius įsipareigojimus. Bankų, lizingo ir telekomunikacijų bendrovių inicijuotas kreditų biuras veikia nuo 2003 metų. Kreditų biurą sukūrusi ir plėtojanti bendrovė „Creditinfo Lietuva“ yra tarptautinės grupės „Creditinfo International GmbH“ narė. Ji taip pat valdo asmeninės kredito istorijos sistemą „Mano Creditinfo“, yra sukūrusi automatizuotas kreditavimo sprendimų priėmimo, klientų elgesio monitoringo bei įsiskolinimų valdymo sistemas.

Daugiau informacijos apie įmonę bei jos teikiamas paslaugas – www.creditinfo.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų