REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 27 d. buvo minima Pasaulinė teatro diena. Šios dienos proga Plungės kultūros centras kvietė į nepamirštamą teatro dieną.

Kovo 27 d. buvo minima Pasaulinė teatro diena. Šios dienos proga Plungės kultūros centras kvietė į nepamirštamą teatro dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo ankstyvo ryto Plungės kultūros centre šurmuliavo patys mažiausieji teatro artistai iš teatro ,,Saula“ paruošiamosios vaikų grupės, Plungės lopšelių – darželių ,,Rūtelė“, ,,Pasaka“, ,,Raudonkepuraitė“, ,,Nykštukas“, Plungės rajono Platelių universalaus daugiafunkcinio centro ir Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos pradinio ugdymo dramos būrelio. Aktoriai ruošėsi tradicinei ,,Vaikiško teatro pavasario“ šventei, kuri Plungės kultūros centre prasidėjo nuo 10 val. Pilnutėlėje salėje mažieji teatro mėgėjai džiaugėsi net 7 skirtingomis pasakaitėmis.

REKLAMA

13 val. į teatro ,,Saula“ vaikų grupės premjerinį spektaklį ,,Katės namai“ (režisieriai Sigita ir Romas Matuliai), rinkosi 1-5 klasių moksleiviai. Daugybė žiūrovų, netilantys aplodismentai, žaisminga, nuotaikinga ir visiems mums puikiai žinoma pasaka ne tik suteikė daug nuostabių akimirkų, bet ir paskatino dar kartą prisiminti, kad gyvenime svarbiausi dalykai yra meilė, gerumas, nuoširdumas, dėkingumas ir pagalba kitam.

Teatro diena Plungės kultūros centre baigėsi su teatro ,,Saula“ jaunimo grupės naujausiu spektakliu pagal William Mastrosimone ,,Pykšt, pokšt tu negyvas“. Dar praeitais metais po premjeros šis teatro ,,Saula“ spektaklis sulaukė ypatingo dėmesio ir įvertinimo ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse vykusiuose teatrų festivaliuose. Tad ir šiais metais Teatro dienos proga dar kartą parodytas spektaklis jaunimui ir suaugusiesiems abejingų nepaliko, o paliestos aktualios temos paskatino kiekvieną dar kartą susimąstyti.

REKLAMA
REKLAMA

asibaigus spektakliui teatro ,,Saula“ režisieriai Sigita ir Romas Matuliai įteikė diplomus ir pažymėjimus 5 absolventams, kurie po 13 metų praleistų teatre, simboliškai, su liūdesiu jį palieka ir išvyksta studijuoti, bet niekada to ką patyrė ir išmoko nepamirš, o pasitaikius progai visada sugrįš į Teatro sceną Plungės kultūros centre.

Po Teatro dienos Plungėje, savaitgalį teatro ,,Saula“ jaunimo grupė išvyko į jau 18-ąjį kartą Ukmergėje organizuojamą vaikų ir jaunimo teatrų šventę „Nenuoramos“, kur ukmergiškiams bei kitiems festivalyje dalyvavusiems kolektyvams dovanojo spektaklį ,,Pykšt, pokšt tu negyvas“. O sugrįžę įtemtai ruošis jau gegužės 8-12 dienomis Plungės kultūros centre vyksiančiam 9-ąjam tarptautiniam vaikų ir jaunimo teatrų festivaliui - laboratorijai „Mažoji Melpomenė“. Festivalio metu plungiškiai ir miesto svečiai mėgausis 9 skirtingais spektakliais, kuriuos pristatys ne tik Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrai, bet ir svečiai iš Latvijos, Baltarusijos, Rumunijos ir Estijos. Visą festivalio programą rasite: www.plungeskc.lt  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų