• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Renginio globėjas savo pavarde visuomenei svarbiam renginiui suteikia dar daugiau reikšmės, atlieka reprezentacinę funkciją, bet finansiškai jo neremia. Taip LRT radijo laidai „Ryto garsai“ sako renginių organizavimo agentūros „Ūpas“ direktorius Darius Lomsargis.

REKLAMA
REKLAMA

LRT radijo klausytojas pastebėjo, kad, reklamuojant renginius, dažnai sakoma, jog renginio globėja yra prezidentė Dalia Grybauskaitė, ir pasiteiravo, ką reiškia ši sąvoka.

REKLAMA

„Renginio globėjas paprastai yra kažkoks žinomas žmogus – visuomenės, politikos ar mokslo veikėjas, kuris suteikia renginiui reikšmės, svorio, svarbos“, – sako D. Lomsargis.

Anot jo, suplanavus tam tikrą prasmingą renginį, tarkim, apdovanojimus už verslo, mokslo ir kitokius pasiekimus, žinomo žmogaus paprašoma tapti moraliniu to renginio globėju.

D. Lomsargio teigimu, paprastai globėjas yra nefinansinis globėjas – jis nėra rėmėjas. „Yra skirtumas tarp globėjo ir rėmėjo. Rėmėjas prisideda finansiškai arba kitokiomis paslaugomis ar priemonėmis. O globėjas – daugiau autoritetas, kuris suteikia renginiui reikšmės ir padaro jį išskirtinį“, – aiškina agentūros direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų