• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas, pajėgiausia šalies paplūdimio tinklininkė Monika Povilaitytė ir geriausią „Ironman“ triatlono varžybų rezultatą Lietuvoje turintis Aleksandras Kočetkovas yra skirtingų sporto šakų atstovai, tačiau jų tikslas yra vienas – pergalės, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl jų sportininkai suvienijo jėgas ir intensyviai treniruojasi svarbiausiems sezono startams. Europos jaunimo paplūdimio čempionė, geriausia 2013 metų paplūdimio tinklininke pripažinta 19-metė M.Povilaitytė šiemet nori patekti į geriausių paplūdimio tinklininkių gretas. Sportininkė treniruojasi du kartus per dieną, šešias dienas per savaitę.

REKLAMA

Jos tikslas – ne tik tobulinti tinklinio techniką, bet ir atsikratyti nereikalingų kilogramų bei fiziškai sutvirtėti. Tai daryti jai padeda triatlonininkas A.Kočetkovas, kuriam priklauso geriausias 2013 metų sezono „Ironman“ varžybų rezultatas Lietuvoje – 9 val. ir 47 min.

„Ironman“ – geležinio žmogaus, varžybose sportininkai turi nuplaukti 3,8 kilometrus, nuvažiuoti dviračiu 180,2 kilometrų ir įveikti maratoną – nubėgti 42,195 kilometrus. Triatloninko šio sezono tikslas – vasaros pabaigoje dalyvauti „Ironman“ varžybose Japonijoje, patekti į geriausių sportininkų trejetuką ir taip užsitikrinti galimybę startuoti pasaulio čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėję ruoštis svarbiausiems sezono startams abu sportininkai kreipėsi pagalbos į galiūną Ž.Savicką, kuris geranoriškai atvėrė savo sporto klubo duris.

„Pats esu sportininkas, tai suprantu, kaip yra sunku pasiruošti varžyboms, kiek reikia tam energijos ir lėšų. Todėl stengiuosi padėti gabiausiems ir geriausiems sportininkams, kad jie galėtų gerai pasiruošti artėjančiam sezonui“, – kalbėjo A.Savickas.

Galiūnas šiuo metu ir pats intensyviai ruošiasi metų startams. Svarbiausias jų – kovo mėnesį vyksiantis „Arnold Classic” turnyras, kurio nugalėtojas yra tituluojamas sipriausiu pasaulio žmogumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano tikslas – prie šešių laimėjimų šiame turnyre pridėti dar vieną. Šiemet konkurencija bus labai didelė, varžovai kaip visada bus stiprūs. Tikiuosi, kad jie nesustiprėjo tiek, kiek planuoju sustiprėti aš“, – šypsojosi Ž.Savickas.

Visi trys sportininkai dažnai susitinka sporto salėje, pasikalba apie treniruotes, pasidalija patarimais. A.Kočetkovas sako, kad jų trijulė galėtų būti puikus pavyzdys, kaip sportininkai gali suvienyti jėgas ir padėti vieni kitiems siekti pergalių.

Jam pritaria ir Ž.Savickas, kuris juokauja, kad dabar reikės dalintis medaliais, o surimtėjęs priduria, kad jam užteks ir žinojimo, kad prisidėjo prie asmeninių sportininkų pergalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų