REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ

Viename Šiaulių viešbutyje bei šalia jo esančiame restorane, kasoje, Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) specialistai aptiko beveik du tūkstančius litų neapskaitytų pajamų. Grubių pažeidimų rasta ir daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kasoje – tūkstančiai neapskaitytų litų

Nustatyta, kad už viešbutyje ir restorane suteiktas paslaugas bei prekes nebuvo išduoti grynųjų pinigų apskaitos dokumentai. Prekiauta alkoholiniais gėrimais, kurių dalis be įsigijimo dokumentų, o restorano lankytojus linksmino ir jiems bilietus pardavinėjo savo veiklos neįteisinęs didžėjus.

REKLAMA

Tikrindami pranešimą apie neskaidriai dirbančią bendrovę, kurioje po 24 valandos neapskaitomos pajamos jai priklausančiuose restorane ir viešbutyje, mokesčių specialistai kartu su Šiaulių apskrities policijos pareigūnais atliko kontrolinius pirkimus.

Nei už išsinuomotą kambarį, nei už pirktą šampaną gautų pinigų darbuotojos kasos aparatu neapskaitė ir kvito ar kitokio pinigų gavimą patvirtinančio dokumento neišdavė.

Patikrinus kasos aparato kasą, kurioje buvo beveik trys tūkstančiai litų, beveik du tūkstančiai buvo neapskaityti.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal nustatytą tvarką prekybos vietoje privaloma laikyti alkoholio prekių įsigijimą bei gabenimą patvirtinančius dokumentus, tačiau daliai – atsitiktinai pasirinktai degtinei – restorano darbuotojai nepateikė.

Pažeidimus teks išpirkti baudomis

Kasininkė pareigūnams raštu nurodė dėl kasoje susidariusio pertekliaus paaiškinsianti vėliau. Už diskoteką per 800 litų iš lankytojų susirenkantis didžėjus, neturintis verslo liudijimo, prisipažino šiemet nespėjęs jo išsiimti.

Už nustatytus pažeidimus administracine tvarka didžėjus nubaustas 250 litų bauda, viešbučio tarnautoja – 100 litų, viena barmenė – 100 litų, kita – 25 litų baudomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vadovui, atsakingam už prekybą alkoholiu, nuobaudą skirs teismas: ji gali būti nuo 1000 iki 5000 litų su prekių konfiskavimu. Įvertinus bendrovės veiklos rizikingumą, bus sprendžiama dėl tolimesnių veiksmų taikymo.

Po patikrinimo bendrovės direktorius pranešė, kad nuo vasario 1-osios trims darbuotojams padidintas darbo užmokestis, o vienas darbuotojas įdarbintas pilnai darbo dienai vietoj pusės etato.

Valstybinė mokesčių inspekcija 2013 metais pasitikėjimo telefonu 1882 gavo 3666 pranešimus, iš kurių – 263 pranešimai apie galimai mokamus atlyginimus „vokeliuose“ bei kitus mokestinius pažeidimus viešojo maitinimo ir apgyvendinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Šiaulių AVMI sulaukė 18 pranešimų, gautų pasitikėjimo telefonu, e. ir klasikiniu paštu bei pateiktų atvykus į mokesčių inspekciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų