REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Plaukų kirpimo kainas labiausiai lemia kirpimo meistro kategorija ir patirtis, naudojamos priemonės, aptarnavimo kokybė bei kirpyklos vieta ir jos aplinka, sako naujienų portalo LRT.lt kalbintas stilistas-kirpėjas Kęstas Rimdžius. Jo teigimu, kokybiškas paslaugas ir talentingus kirpėjus galima rasti ne tik prabangiuose salonuose, bet ir pigiau savo paslaugas įkainojusiose kirpyklose.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia pripažinti, kad ne kiekvienam gabiam kirpimo meistrui pavyksta būti pastebėtam ir įvertintam. Tai yra ir sėkmės reikalas. Galbūt kai kurie iš jaunų meistrų vieną dieną bus šio amato žvaigždės, tačiau šiandieną, natūralu, dirba nebrangiuose salonuose. Manyčiau, kad net ir nebrangiai savo paslaugas siūlančiuose salonuose yra tikrai gerų specialistų“, – kalba K. Rimdžius.

REKLAMA

Tapti geru kirpimo meistru – labai brangu

Kirpėjo specialybę įgyti galima profesinio rengimo, darbo rinkos mokymo centruose arba specialiuose privačių mokymo įstaigų organizuojamuose kirpėjų kursuose. Vėliau, K. Rimdžiaus teigimu, nuo paties žmogaus priklauso, kiek jis laiko, pastangų bei finansų investuos į savo tobulėjimą. Įvairių seminarų vyksta ir Lietuvoje, tačiau siekiant meistriškumo, anot garsaus stilisto-kirpėjo, būtina išvykti į užsienį ir patirties semtis iš pasaulinio garso meistrų.

REKLAMA
REKLAMA

K. Rimdžius sako, kad tapimo meistru kelias yra labai brangus, tačiau net ir neturint didelės pinigų sumos, visada galima atrasti būdų, kaip pasisemti patirties iš aukščiausio lygio meistrų.

„Pabaigęs mokslus ketverius metus dirbau su viena italų kompanija, kuri investuodavo į mano žinias, o aš jiems atidirbinėdavau vesdamas seminarus Lietuvoje. Vėliau buvau kai kurių plaukų kosmetikos kompanijų technikas. Taigi būdamas perspektyvus, tačiau neturėdamas pakankamų sumų garsių kirpimo meistrų mokymams, jaunas specialistas gali bandyti tokiu būdu dirbti su kosmetikos kompanijomis, taip pat galima atrasti daug pasiekusių meistrų, gerų salonų, kurie taip pat investuoja į savo darbuotojų edukaciją“, – tikina K. Rimdžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak stilisto-kirpėjo, kiekvienas, norintis būti vertinamu plaukų kirpimo meistru, privalo suprasti, kad grožio salonas nėra vieta, kur atliekamas vien techniškai tvarkingas darbas. Kirpėjas turi išmanyti klientų psichologiją, mokėti bendrauti.

„Mūsų specialybėje vien tik techninėmis žiniomis neapsiribojama. Reikia domėtis daugybe dalykų: juk per dieną sutinkame daugybę klientų ir su kiekvienu jų reikia rasti bendrą kalbą. Jei žmogus pajus, kad su meistru galima kalbėti tik apie orą, tai kad ir koks bus geras rezultatas ant galvos, jis daugiau niekada nenorės grįžti“, – mintimis dalijasi K. Rimdžius.

REKLAMA

Nukirps ir už 4, ir už 150 litų

Moterų kirpimo kainos Vilniuje – 25–150 Lt, vyrų – 20–70 Lt. Tačiau išskirtinio prestižo salonuose, kuriuose dirba garsūs kirpėjai-stilistai, moterims vien už kirpimą gali tekti sumokėti nuo 150 Lt, vyrams – nuo 110 Lt.

Išskirtiniais vardais negarsėjančiuose grožio salonuose Klaipėdoje teks mokėti panašiai kaip ir Vilniuje: moterų kirpimas čia atsieina 25–150 Lt, vyrų – 20–70 Lt.

Moterų kirpimo kainos Kaune svyruoja nuo 10 iki 110 Lt, vyrų – nuo 10 iki 60 Lt. Šiauliuose 15–65 Lt už kirpimą sumokės moterys ir 10–40 Lt – vyrai. Alytuje kirpėjo paslaugos moteriai atsieis 15–65 Lt, vyrui – 10–35 Lt.

REKLAMA

Tiesa, net ir Vilniuje galima rasti vietų, kur jus apkirps už 4 Lt. Tai padarys profesinio rengimo, darbo rinkos mokymo centrų mokiniai.

K. Rimdžiaus teigimu, didžiausios paslaugų kainos būna salonuose, esančiuose pagrindinėse miesto gatvėse, kuriuose dirba garsūs meistrai, naudojančiuose gerą, aukštos kokybės kosmetiką.

„Kirpyklos klientą gali apgauti tik vieną kartą“

Vis dėlto garsiausių grožio salonų kirpimo meistrų paslaugos gali ne tik džiuginti kainą atitinkančia kokybe, bet ir nuvilti. Tą rodo naujienų portalo LRT.lt skaitytojų Jurgitos ir Joanos patirtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilnietė Jurgita sako atradusi patikimą kirpėją-stilistą. Šio paslaugos nėra iš pigiausiųjų. Kas kartą už kirpimą ir plaukų dažymą moteris sumoka ne mažiau nei 200 Lt, tačiau visuomet lieka patenkinta. Jos teigimu kaina tikrai gali reikšti geresnę kokybę: „Mano kirpėjas naudoja ne pačias pigiausias priemones ir yra labai kruopštus. Kas kartą mokėdama jam už paslaugas žinau, kad moku už kokybišką darbą ir priemones.“

Tačiau pas garsų kirpimo meistrą už beveik 200 Lt apsikirpusi kaunietė Joana pasakoja buvusi nepatenkinta paslaugų kokybe. „Nepagailėjau beveik 200 Lt vieno gerai viešojoje erdvėje žinomo plaukų kirpėjo-stilisto paslaugoms, tačiau likau nusivylusi. Nors kirpimu buvau patenkinta, dažant plaukus spalvą parinko nevykusiai. Kuomet renkiesi garsaus profesionalo paslaugas, tikiesi, kad jos bus atliktos be priekaištų. Dabar kirptis grįžtu į Kauną, nors gyvenu Vilniuje. Ten esu atradusi patikimą kirpėją“, – pasakojo moteris.

REKLAMA

K. Rimdžiaus teigimu, kai kurių grožio salonų savininkams pritrūksta supratimo apie šį verslą, todėl pateikia labai dideles paslaugų kainas, tačiau galiausiai nuo to nukenčia patys.

„Kartais Lietuvoje žmonės susigalvoja, kad grožio salonai yra labai lengvas verslas. Jie gražiai įsirengia patalpas, nusiperka puikią techniką, gerus baldus, bet pamiršta, kad pagrindinis dalykas yra geras meistras, kuris kainuoja daugiausiai. Ir jie tada priima bet ką, tačiau kad visos investicijos atsipirktų, yra priversti nustatyti aukštas paslaugų kainas. Tačiau tie žmonės nepaskaičiuoja, jog šiame versle žmogų gali apgauti vieną kartą – kol jis sėdi kirpėjo kėdėje, nes grįžęs namo klientas pamatys, kas yra padaryta iš tiesų“, – sako kirpimo meistras.

Negalintiems pernelyg išlaidauti kirpėjo paslaugoms, tačiau norintiems tikrai tinkančio kirpimo, K. Rimdžius pataria kirpykloje apsilankyti rečiau, tačiau bent kartą per metus pas gerą meistrą: „Patarčiau kartas nuo karto pasidaryti sau šventę ir apsilankyti prabangiame salone, kuriame jūsų plaukus puoselės meistrai. O vėliau gero meistro suformuotą plaukų kirpimą, geriausiai tinkantį pagal jūsų bruožus, atnaujinti galima ir pigesnes paslaugas siūlančiuose salonuose.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų