• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl ko nustemba kiekvienas, atvykęs į Olandiją?

Geriausia badmintono žaidėja Lietuvoje Akvilė Stapušaitytė jau ne vienerius metus gyvena Olandijoje. 2008 metais, iškart po Pekino olimpiados, gavusi pasiūlymą žaisti už olandų klubą, sportininkė ten ir nuvyko.

REKLAMA
REKLAMA

„Ko tikėjausi, tą ten ir radau: buvo aukšto lygio klubas, kuris suteikė treniruotes, buvo olandų rinktinė, kuri taip pat leido ten treniruotis, o toliau aš prisitaikau. Man nesvarbu šalis, man svarbu, kad būtų sąlygos sportuoti“, - „Žinių radijo“ laidoje „Salos“ sakė A. Stapušaitytė.

REKLAMA

Pasak jos, Olandija ją priėmė šiltai: šalis, anot sportininkės, labai lengvai priima užsieniečius, suteikia jiems sąlygas gyventi ir dirbti. „Aišku, priklauso nuo pačio žmogaus. Aš atvažiavau ten sportuoti. Tiesiog nejaučiau jokio diskomforto – man sąlygos buvo ir yra labai geros.“

Tiesa, A. Stapušaitytė prisimena, kad dabar olandai jau spaudžia išmokti jų kalbą, nors visi puikiai kalba ir angliškai.

Atvykę į Olandiją visi nustemba

Anot pašnekovės, lietuviai, atvykę į Olandiją, alei vieno nustemba – tiek daug dviračių jie tikrai nesitiki.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi tikisi pamatyti tuos dviračius, kad jie stoves gatvėse ir pan., bet labai nustemba pamatę šimtais stovinčius stotelėse, įvairiuose parkuose ten jų šimtai, tūkstančiai. Visiems tai padaro labai didelį įspūdį.”

Sveikinasi ir su nepažįstamais

Havanos, kur apsistojusi sportininkė, miestelio žmonės, pasak jos, labai draugiški ir linkę bendrauti.

„Jie labai nori daug žinoti, pažinti, visada sveikinasi. Nebūtinai bus kaimynas. Kai atvažiuodavo mano artimieji, jie su šypsena eidavo gatve, nes nepažįstami vienas su kitu sveikinasi. Jiems būdavo labai keista – kodėl su manimi jie sveikinasi?“ – pasakojo A. Stapušaitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Olandijoje jie mandagesni, labiau praleidžia žmones, vairuoja atsargiau, labiau atsižvelgia į visas taisykles, pas mus galbūt ne visada taip būna“, - priduria emigrantė.

Grįžus į Lietuvą mergina sako pajaučianti, kad čia žmonės mažiau šypsosi. „Galbūt daugiau rūpesčių čia?“ – klausia ji.

Man čia geriausia

Kad ir kaip ten būtų, A. Stapušaitytės širdis priklauso Lietuvai.

„Noras yra gyventi Lietuvoje. Kad ir kaip bebūtų, visda čia grįžti yra smagiausia. Čia mano artimieji, draugai. Žinoma, jų pasiilgstu. Man čia geriausia.“ Anot jos, Lietuvoje jai tik trūksta palankių sąlygų sportuoti ir finansinės paramos.

www.ziniuradijas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų