• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie Panevėžio apskrities policijos komisariato (VPK) vairo stojusiam Egidijui Lapinskui buvęs viršininkas Rimantas Bobinas kartu su kabineto raktais ir antspaudu įteikė ir antrankius. E. Lapinskui palinkėta per penkerių metų kadenciją juos uždėti paskutiniam Panevėžio apskrities nusikaltėliui.

REKLAMA
REKLAMA

Laukia paskutinio nusikaltėlio

Pastarąjį penkmetį Šiaulių apskrities VKP vadovavęs E. Lapinskas į jo vietą išeinantį R. Bobiną perspėjo, kad Saulės miesto pareigūnų tikslas – su paskutiniu Šiaulių nusikaltėliu nusifotografuoti.

REKLAMA

Nuo šio mėnesio R. Bobinas ir E. Lapinskas rotacijos principu sukeičiami pareigomis.

Prisistatydamas panevėžiečiams E. Lapinskas nežadėjo kardinalių pokyčių, tačiau komisariatas jau greitai sulauks permainų. Šiemet numatomas Panevėžio apskrities VPK kriminalinės policijos ir migracijos padalinių optimizavimas.

Taip pat jau šįmet gatvėse turėtų padaugėti patrulių. Pasak E. Lapinsko, padidinti pirminės grandies pareigūnų ir apylinkių tyrėjų gretas leis po kelerių metų pertraukos šįmet padidintas finansavimas policijai.

REKLAMA
REKLAMA

45-erių E. Lapinskas Lietuvos policijoje tarnauja 25-erius metus.

Policijos departamento generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis prisiminė, jog prieš keletą metų jam teko gerokai pasistengti, kad įkalbėtų tuomet Kėdainių komisariatui vadovavusį E. Lapinską dalyvauti konkurse į Šiaulių apskrities VPK viršininko pareigas. Pasak A. Stončaičio, naujasis Panevėžio VPK viršininkas turi didelę patirtį, todėl jam neprireiks daug laiko įsibėgėti perėjus į kitą darbo vietą.

E. Lapinskas su šeima gyvena Kėdainiuose. Naujasis Panevėžio apskrities VPK viršininkas teigia kol kas neketinantis kraustytis gyventi į Aukštaitijos sostinę. Viršininkas nusiteikęs į darbą Panevėžyje važinėti iš Kėdainių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaukė kvietimo ir į kalėjimą

Palinkėti Šiauliuose sėkmės R. Bobinui ir pasveikinti į Panevėžį paskirtąjį E. Lapinską susirinko įvairiausių miesto institucijų atstovai su dovanomis.

Susirinkusiesiems juoką sukėlė Pataisos namų direktoriaus Edvardo Norvaišo linkėjimas naujam vadovui apsilankyti jo vadovaujamoje įstaigoje.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos viršininkas Egidijus Snicorius juokavo, kad reikėtų padėkoti Radviloms, XV a. įkūrusiems Kėdainius, kurie iki XXI a. tiek sustiprėjo, jog Panevėžiui atsiunčia jau antrąjį policijos viršininką.

REKLAMA

Iš jų kilęs ir pastaruosius penkerius metus Panevėžio apskrities VPK vadovavęs R. Bobinas – kilęs iš Kėdainių ir ten pradėjęs pareigūno karjerą.

Bene originaliausią dovaną parengė J. Miltinio dramos teatras. Naująjį vadovą pakvietęs apsilankyti spektakliuose išeinančiam R. Bobinui teatro direktorius Rimantas Vikšraitis įteikė Maestro J. Miltinio autoportreto kopiją.

R. Bobiną ir E. Lapinską sveikino Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, miesto Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė bei jos pavaduotoja Janina Gaidžiūnaitė, kariškiai, Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas Valdemaras Jakštas.

REKLAMA

***

Komisariatuose permainos

Nuo vasario pradžios šalyje keičiasi septynių iš dešimties apskričių VPK viršininkai. Vilniaus ir Alytaus VPK vadovams departamentas pasiūlė tas pačias pareigas eiti dar vieną kadenciją, Marijampolės policijos viršininkui rotacija nebuvo taikoma, nes šiame poste dar neišbuvo penkerių metų. Naujų vadovų taip pat sulaukė apie dvidešimt rajoninių policijos komisariatų.

Penkerių metų kadenciją baigusiems vadovams pirmiausia siūlomos lygiavertės pareigos toje pačioje arba kitoje vidaus reikalų sistemos įstaigoje.

Jei pareigūnui pasiūlymas netinka, jis gali būti perkeliamas į žemesnes pareigas arba gali pasinaudoti teise gavus dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę kompensaciją pasitraukti iš vidaus reikalų sistemos. Priklausomai nuo ištarnauto stažo, išeinančiam pareigūnui išeitinė kompensacija gali būti didesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų