REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai mūsų kaimyninėje Lenkijoje užfiksuotas vaizdelis. Kokybė jo gana vidutiniška – tiesiog pastebėjęs chaosą gatvėje viską mobiliuoju telefonu įamžino tiltu žingsniuojantis praeivis. Tačiau šį vaizdelį puikiausiai galima naudoti kaip mokomąją medžiagą.

REKLAMA
REKLAMA

Plikledis susiformuoja ant kelios dangos, kurios temperatūra yra žemesnė nei nulis. Tokiomis sąlygomis vanduo puikiai limpa prie paviršiaus virsdamas plonu ledo sluoksniu, kuris nepastebimas dėl juodos kelio paviršiaus spalvos. Vairavę sniegu padengtu keliu vairuotojai automatiškai praranda budrumą ir padidina greitį, pamatę sniegu nepadengtą juodą kelio dangą. Tačiau tai gali turėti tragiškų pasekmių, nes žiemos metu švari juoda kelio danga gali būti labai apgaulinga.

REKLAMA

„Jei automobilyje staiga tampa įtartinai tylu ir apima jausmas, kad automobilis tarsi „plaukia”, o ne važiuoja, greičiausiai jūs važiuojate ypači lygiu ir slidžiu paviršiumi“, – sako vairavimo mokyklų instruktoriai.

Jei jūsų vairuojamas automobilis užvažiavo ant tokio ledo, svarbiausia itin švelniai mažinti greitį ir nedaryti jokių staigių manevrų. Nors žieminės padangos padidina jūsų saugumą, netgi jos tokioje situacijoje neapsaugos. Tiesiog būkite pasiruošę bet kokiems netikėtumams ir pasimokykite iš lenkų klaidų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų