REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktimis dar gali stipriai pašalti, bet dienomis orai jau bus malonesni, LRT radijui sakė sinoptikė Alva Nagelytė. Ji teigia, kad ketvirtadienio dieną termometro stulpelis jau gali pakilti ir virš nulio laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmadienį numatoma švelniai žiemiška diena. Temperatūra įdienojus svyruos tarp 0 ir 4 laipsnių šalčio. Pūs pietinių krypčių vėjas, jis bus vidutinio stiprumo. Vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose dangumi plauks daugiau debesų, dieną daug kur numatomi nedideli krituliai. Vietomis formuosis lijundra, daug kur susidarys plikledis. Antroje dienos pusėje dangus giedrysis“, – prognozuoja sinoptikė.

REKLAMA

Anot jos, antradienį ir trečiadienį naktimis vėl truputį stipriau pašals, tačiau vėjas neturėtų sustiprėti. Antradienio naktį debesys pamažu nusistums į šiaurę, iki ryto visoje Lietuvoje pragiedrės. Nakties temperatūra Šiaurės Lietuvoje svyruos tarp -5 ir -9 laipsnių, pietinėje šalies pusėje nukris iki -10 ir -13 laipsnių. Antradienio diena bus saulėta, maloni, temperatūra spėriai kils aukštyn. Dieną ji svyruos tarp 0 ir -4 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

„Trečiadienį taip pat numatomi sausi, saulėti orai. Naktį temperatūra svyruos tarp -8 ir -13 laipsnių, o dieną bus tarp 0 ir -3 laipsnių“, – teigia A. Nagelytė.

Jis tikina, kad ketvirtadienį orai turėtų dar pašvelnėti – nakties temperatūra neturėtų nukristi žemiau 10 laipsnių šalčio. Numatoma, kad bus tarp -5 ir -9 laipsnių. Dieną jau pasirodys debesys, jie uždengs vakarinius rajonus. Dienos temperatūra pakils iki 1–2 laipsnių šilumos.

Nuo penktadienio įsivyraus drėgni, dažnai su krituliais orai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų