• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Jei Europos Sąjunga (ES) uždraus importuoti lietuvišką kiaulieną, Lietuva prašys Briuselio paramos šalies kiaulių augintojams. Taip LRT radijui teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei bus uždraustas eksportas į ES šalis, mes stengsimės, kad iš ES biudžeto gautume papildomą finansavimą, kad padengtume tam tikrus nuostolius tiems, kas augina kiaules ir užsiima tuo verslu“, – sako A. Butkevičius.

REKLAMA

Tačiau pirmiausia, pasak Vyriausybės vadovo, būtina imtis prevencinių priemonių, kad afrikinis kiaulių maras mūsų šalyje neplistų. A. Butkevičiaus manymu, kontrolė turėtų būti labai sugriežtinta tuose regionuose, kur yra kiaulių kompleksai.

„Kur dabar yra nustatyta, tuose penkiuose rajonuose (Druskininkuose, Varėnoje, Trakų, Alytaus ir Šalčininkų rajonuose), nėra jokių kiaulių kompleksų. Bet kitur, kur yra, ir patekimas į tuos kiaulių kompleksus bus labai kontroliuojamas, ir bus atliekamos įvairiausios dezinfekcijos, ir kai kurios kitos priemonės bus taikomos“, – tvirtina Ministras Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Vyriausybė svarstys Ekstremalių situacijų komisijos siūlymą keliuose rajonuose skelbti ekstremalią padėtį.

Antradienį Lietuvoje lankosi Europos Komisijos (EK) ir Rusijos ekspertai. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovas J. Milius teigia, kad tikimasi iš ekspertų išgirsti patarimų, kaip geriau kovoti su Lietuvoje rastu užkratu.

Penktadienį VMVT pranešė apie Lietuvoje sumedžiotame šerne nustatytą afrikinio kiaulių maro virusą. Iki šiol diagnozuoti du afrikinio kiaulių maro atvejai.

VMVT vadovo J. Miliaus teigimu, į Lietuvoje veikiančias kiaulių fermas užkratas gali ir nepatekti, jei bus laikomasi saugos reikalavimų.

Rusija ir Baltarusija laikinai uždraudė kiaulienos importą iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų