• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruošdamasis valstybiniams brandos egzaminams vienas Lietuvos dvyliktokas vidutiniškai tam skiria 1164,5 valandų arba beveik 50 parų per mokslo metus. Šį laiką abiturientai praleidžia pamokose, ruošdami namų darbus ir egzaminams mokydamiesi papildomai. Tai atskleidė Lietuvos mokinių parlamento ir netrukus startuosiančios internetinės pasirengimo brandos egzaminams priemonės „Egzaminatorius.lt“ atliktas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas abiturientas per savaitę namų darbus ruošia 6 val. 45 min., o papildomam pasirengimui egzaminams vidutiniškai skiria dar 2 val. 45 minutes. Pas korepetitorių besilankantis Lietuvos abiturientas per savaitę čia praleidžia kiek mažiau nei valandą. Tuo tarpu pamokose dvyliktokas vidutiniškai praleidžia 816 valandų per mokslo metus.

REKLAMA

Abiturientai turėtų mokytis efektyviau

Lietuvos mokinių parlamento pirmininkas Juozas Vaidelis sako, kad ruošdamiesi egzaminams dvyliktokai patiria nemažai streso. „Abiturientai gauna labai daug įvairios informacijos – jie sąžiningiau mokosi tuos dalykus, kurių egzaminus laikys, tačiau juos blaško mokymosi šaltinių gausa. Dvyliktokai pasiklysta, nes jiems sunku įvertinti, kuri medžiaga besiruošiant egzaminams būtų geriausia, kaip teisingai planuoti laiką, o svarbiausia – kaip įvertinti mokymosi efektyvumą“, – sako J. Vaidelis.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus startuosianti pirmoji Lietuvoje internetinė pasirengimo brandos egzaminams priemonė „Egzaminatorius.lt“ padės abiturientams mokytis, o mokytojams – mokyti efektyviau. Naudodamiesi ja moksleiviai gaus naujausią egzaminų programą atitinkančią mokymosi medžiagą, o savo žinias pasitikrins spręsdami testus. Pateikti dvyliktokams įvairių testų ir akimirksniu gauti rezultatų analizę galės ir jų mokytojai.

„Toks būdas ruoštis egzaminams yra efektyvesnis ir pažangesnis, o kai kuriose pasaulio šalyse jau ir sėkmingai pasiteisinęs. „Egzaminatorius.lt“ informaciją pateikia tikslingai – tada, kai moksleiviui jos reikia. Pavyzdžiui, kai abiturientas sprendžia testą ir nežino atsakymo, jam iš karto pateikiami temos konspektai, nuorodos į video klipus, internetinius puslapius, interaktyvias demonstracijas ar kitus šaltinius. Nereikia gaišti ir atsakymo ieškoti vadovėliuose ar užrašuose“, – sako „Egzaminatorius.lt“ sistemą kuriančios įmonės direktorius Saulius Ratkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitokį mokymosi būdą galės išbandyti parodoje „STUDIJOS 2014“

Efektyviai ruoštis egzaminams abiturientams dažnai trukdo nesistemingas mokymasis, kuris atima daug laiko, tačiau siekti geriausių rezultatų nepadeda. „Moksleiviai mokosi tiesiog kartodami tuos pačius tekstus, tačiau taip jie nesuvokia, kur yra žinių spragos. „Egzaminatorius.lt“ sistema konkrečias mokymosi temas parinks įvertindama kiekvieno naudotojo asmeninius rezultatus“, – teigia S. Ratkevičius.

Vasario 6 – 8 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančios parodos „STUDIJOS 2014“ metu moksleiviai ir mokytojai turės galimybę savo jėgomis išbandyti sistemą „Egzaminatorius.lt“. Internetinei pasirengimo brandos egzaminams priemonei skirtame stende visi norintieji galės įsitikinti, kaip mokymosi ir mokymo procesai gali tapti efektyvesni ir įdomesni.

2013 m. gruodžio mėn. Lietuvos mokinių parlamentas drauge su „Egzaminatorius.lt“ atliko abiturientų apklausą, kurios metu domėjosi, kiek laiko dvyliktokai praleidžia ruošdamiesi egzaminams. Moksleiviai buvo apklausiami visoje Lietuvoje, tyrime dalyvavo 172 dvyliktokai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų