REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žydrūnė Jankauskienė

Tauragės policijos duomenimis, per 2013 metus eismo įvykiuose nukentėjo 38 žmonės. Didžioji jų dauguma – pėstieji. Pareigūnai sako, kad būtent ši eismo dalyvių grupė yra ir pati nepažangiausia.

REKLAMA
REKLAMA

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Magistralinių kelių priežiūros būrio vadas Artūras Petkus sako, kad pėstiesiems skiriamas išskirtinis policijos dėmesys – jų pačių saugumui.

REKLAMA

– Galbūt pėstiesiems atrodo kitaip, bet bauda gelbsti juos pačius ir tų, kuriems jie papasakos apie gautą nuobaudą, sveikatą, o gal net ir gyvybę. Bauda paprastai yra 80–140 litų, o jeigu žmogus nebaustas, gali būti mažinama perpus, t.y. iki 40 Lt. Siūlyčiau ją vertinti kaip prevencinę priemonę. Kito kelio nėra. Pasižiūrėjus į statistiką darosi aišku, kad pėstieji, kaip ir anksčiau, išlieka ta eismo dalyvių grupė, kuri dažniausiai nukenčia. Ir teisingumo dėlei reikia pasakyti, kad anaiptol ne visada pėstieji yra teisūs. Jie kerta kelio važiuojamąją dalį bet kur, bet kaip, kaip kam šauna į galvą. O ir prie pėsčiųjų perėjų elgiasi visiškai neatsakingai: nė neapsidairę, neįsitikinę eismo saugumu dauguma pėsčiųjų žengia į pėsčiųjų perėją, kaip sakoma, stačia galva. Taip nederėtų elgtis kelyje, reikėtų labiau pasaugoti savo sveikatą ir būti atsakingesniam, – sakė A.Petkus.

Pareigūno tikinimu, Tauragės mieste yra daug vietų, kur pėstieji yra tarsi įsivedę savas taisykles, eina per gatvę skersai, nepaisydami, kad greta yra pėsčiųjų perėja ar net įrengtas šviesoforas. Užvakar tokia pėsčiųjų prevencinė akcija vyko tiesiai ties „Tauragės kurjerio“ redakcija, kur pėstieji, perėję Martyno Mažvydo progimnazijos stadioną, Prezidento gatvę kerta skersai ir žingsniuoja per buvusią Šilumos tinklų teritoriją į Žalgirių mikrorajoną. Taip elgtis įprato ir moksleiviai. Suskambus pertraukos skambučiui vienas policijos pareigūnų ekipažas nebesuvaldė pėsčiųjų minios ir... nuvažiavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų