REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis sako neatmetantis galimybės dėl pokyčių koalicijoje, jei partneriai trukdys spręsti strateginius valstybės klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

"Jei bus trukdoma spręsti strateginius valstybės klausimus, tada, kad ir kaip mums būtų sunku, pokyčių gali būti. Juk visa atsakomybė tenka didžiausiai valdančiajai Socialdemokratų partijai, privalome pateisinti rinkėjų pasitikėjimą", - į klausimą, ar po prezidento rinkimų galimi pokyčiai koalicijoje, interviu dienraščiui "Lietuvos žinios" atsakė J.Bernatonis.

REKLAMA

"Tai priklausys nuo mūsų koalicijos partnerių elgesio. Kai kurie jų veiksmai sunkiai prognozuojami. Prisiminkime euro įvedimo pavyzdį. Juk sudarant koaliciją susitarta šį aspektą numatyti Vyriausybės programoje. Dabar vieni partneriai prabilo apie referendumą, nors Lietuva pagal stojimo į ES sutartį privalo įsivesti eurą, kai atitiks kriterijus. Kiti kalba apie tam tikrą socialinį foną, kurį esą reikia sukurti", - kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Valdančiosios koalicijos partneriai pastaruoju metu viešai kėlė abejones dėl siekio 2015 metais įsivesti eurą. Euro įvedimo klausimas buvo iškeltas koalicijos politinėje taryboje, nors dabartinė Vyriausybė dar praėjusiais metais yra patvirtinusi euro įvedimo planą.

Darbo partijos vadovė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė buvo pareiškusi nepalaikysianti euro įvedimo, nesutarus dėl to koalicijoje. Ji priekaištavo, kad neva su koalicijos partneriais nebuvo derinta euro įvedimo data, taip pat pareiškė, kad norint 2015 metais įvesti eurą, minimali alga turi siekti 1509 litus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau L.Graužinienė sušvelnino poziciją ir tikino, jog jos ankstesni pasisakymai dėl privalomos 1509 litų minimalios mėnesinės algos įvedant eurą buvo "partijos startinė derybinė pozicija".

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius po koalicijos susitikimo garantavo, jog valdantieji tvirtai sieks euro įvedimo, o nepasiekus šio tikslo 2015 metų sausį, kaip planuojama, jis atsistatydintų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų