• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita Karklelienė

Vakar į „Šiaulių kraštą“ kreipėsi žarėniškė ūkininkė. Moteris papasakojo nukentėjusi nuo pirmadienį į jos namus netikėtai prisistačiusio veršelių supirkėjo.

REKLAMA
REKLAMA

400 litų nuostolį patyrusi augintoja perspėja kitus augintojus, kad šie nepatektų į panašias pinkles.

REKLAMA

Įtikino parduoti

Ūkininkės pasakojimu, pirmadienį rytą, po septynių, į jos namus Žarėnų kaimo vienkiemyje atvažiavo krovininis automobilis. Nekviestas svečias papasakojo, iš veterinarinių duomenų bazės sužinojęs apie šioje sodyboje auginamus veršelius ir kad jie šiuo metu jau yra šešių ir septynių savaičių, taigi tinkami parduoti.

Sodybos šeimininkė atvykėliui pranešė apie pardavimą kol kas negalvojanti ir pirkėjų kol kas neieško.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vyras, anot ūkininkės, jos nesiklausė, tik vis kartojo, kad gyvuliai dar šiandien privalo būti parduoti.

„Jis pasakė, kad rytoj kris supirkimo kainos, todėl, jei nenoriu patirti nuostolių, privalau nedelsiant veršių atsikratyti, – po gudriai sukurpto apgavystės plano vakar vis dar negalėjo atsigauti dešimtmetį ūkininkaujanti moteris. – Privalai parduoti, privalai parduoti, vis man kartojo supirkėju prisistatęs vyras.“

Žarėniškės teigimu, įtikinamai kalbėjęs atvykėlis ją suglumino ir netgi įbaugino. Prispausta įtikinėjimų, šimtakilograminius veršius ji pardavė po 13 litų už kilogramą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tik išvykus supirkėjui, moteris iš savo gyvulių veterinarijos gydytojo sužinojo, esą nenustatytas asmuo buvo įsibrovęs į gyvulių duomenų bazę ir išvogė informaciją.

Susisiekusi su supirkėjais, su kuriais nemažai metų bendradarbiauja, ūkininkė buvo informuota, kad veršelius jie superka ne mažiau kaip po 15 litų už kilogramą. Vadinasi, patirta žalos apie 400 litų.

Sandorį prilygina sukčiavimui

„Čia tolygu telefoniniams sukčiams, kurie, nusitaikę į pinigus, apdoroja žmogų psichologiškai“, – mintimis dalijasi pašnekovė.

REKLAMA

Ji sako ne kartą „Šiaulių krašte“ skaičiusi apie aferistų pinkles ir gyventojų patirtus nuostolius. Girdėjusi ir kaimynų kalbas apie į namus atsilankantį supirkėją, bei tai, kad jis siūlo gyvulius supirkti labai maža kaina.

Tačiau, kad būtų veikiama taip tiesmukiškai, nukentėjusi žarėniškė net nepagalvojo.

Į policiją moteris nusprendė nesikreipti – bijo sukčiavusių asmenų keršto. Ji sakė tik jaučianti pareigą apie tokią aferą įspėti kitus gyvulių augintojus.

Vakar rytą veršelių supirkėju prisistatęs asmuo, siūlantis gerokai mažesnę supirkimo kainą nei vidutinė, apsilankė ir pas veršių augintoją Mažeikių rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų