• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Albervilyje trečiadienį buvo surengta speciali spaudos konferencija, per ją valstybės prokuroras informavo apie nelaimingo įvykio slidinėjant ir Michaelio Schumacherio galvos traumos tyrimo rezultatus, rašo bild.de.

Prieš 11 dienų įvyko kraupi nelaimi, kai prancūzų Alpėse „Formulės-1“ legenda Michaelis Schumacheris krisdamas slidinėjimo trasoje susitrenkė galvą ir šiuo metu kovoja dėl savo gyvybės Grenoblio ligoninėje.

Pranešimą skaitęs prokuroras 62 metų Patrickas Quincy daugybę susirinkusių žiniasklaidos priemonių atstovų supažindino su šiuo metu paaiškėjusiais tyrimo rezultatais. Jis kalbėjo ir apie detalią nelaimės rekonstrukciją, prie kurios vis dar dirbama.

Tyrime teigiama, kad M. Schumacheris prieš incidentą buvo nutolęs nuo žymėtų trasų 3–6 metrus. Tuomet jam susipainiojo slidės ir jis krito galva į uolą, kuri buvo nuo žymėtos trasos nutolusi per 8 metrus. Nugriuvusi „Formulės-1“ žvaigždė gulėjo per 9 metrus nuo įprastos trasos.

REKLAMA
REKLAMA

Anot prokuroro, M. Schumacherio čiuožimo greitis nebuvo didelis. Nelaimės rekonstrukciją tyrėjai atliko stebėdami M. Schumacherio šalmo kameros nufilmuotą vaizdo įrašą. Šis yra maždaug dviejų minučių trukmės ir analizuojamas kadras po kadro.

Svarbiausi prokuratūros tyrimo spaudos konferencijos akcentai:

– M. Schumacherio čiuožimo slidėmis greitis buvo nedidelis;

– Trasos buvo pažymėtos tinkamai;

– M. Schumacheris krito ne dėl kito asmens kaltės;

– Slidės buvo nepriekaištingos būklės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų