• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Leidinio „DigiTimes“ teigimu, šį ketvirtį kompanija „Intel“ išleis platformos „Bay Trail-T“ modifikaciją, kuri bus skirta nebrangiems planšetiniams kompiuteriams. Tikimasi, kad tai leis „Android“ planšečių gamintojams savo 7 colių gaminius įsprausti į 99 -129 JAV dolerių kainos diapazoną.

REKLAMA
REKLAMA

„Android“ planšetinių kompiuterių segmentui „Intel paruošė keletą techninių specifikacijų ir kainų variantų su „Cherry Trail“ ir „Bay Trail-T“ platformomis. 7 ir 8 colių ekranus turinčios planšetės kainuos nuo 149 iki 199 dolerių, planšetės su iki 10 colių dydžio ekranais – nuo 199 iki 249 dol., o didesni nei 10 colių modeliai – nuo 249 dolerių.

REKLAMA

Nors nešiojamųjų kompiuterių gamintojai gana skeptiškai vertina hibridinius sprendimus (modeliai su prijungiamomis klaviatūromis), „Intel ketina skirti dėmesio ir šiai nišai. Procesorių gamintoja modeliuose su 10 -11 colių ekranais (299 - 499 dol.) rekomenduoja naudoti platformą „Bay Trail-T“.

Brangesniuose hibridiniuose „2-in-1“ kompiuteriuose, kurių kaina prasideda nuo 599 dolerių, „Intel“ siūlo naudoti „Bay Trail-M“, o taip pat „Haswell-Y“ serijų procesorius (pastaruosius šiemet turėtų pakeisti 14 nm „Broadwell-Y“).

REKLAMA
REKLAMA

Sena draugystė su „Microsoft“ leido „Intel“ neapsiriboti vien tik rekomendacijomis: buvo paruošti net trys etaloniniai planšetiniai kompiuteriai su „Windows 8.1“, kurių kainos siekia 399, 499 ir 599 dolerius. Visi jie gavo platformą „Bay Trail-T“. Pigiausia „Intel“ planšetė su „Windows 8.1“ gavo 1,8 GHz taktinio dažnio procesorių, 2 GB operatyviosios atminties, 32 GB duomenų kaupiklį. Apie kitų planšetinių kompiuterių technines specifikacijas kol kas nieko nežinoma.

Lygiagrečiai su planšetinėmis platformomis procesorių „Intel“ išleis 22 nm „Merrifield“ procesorius (jų debiutas numatytas 2014 m. I ketvirtyje) ir 22 nm „Moorefield“ platformą (2014 m. III ketvirtyje). Jie bus skirti išmaniesiems telefonams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų