• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Girti jaunuoliai prie vairo tampa budeliais tiek svetimiems, tiek artimiesiems

O neblaivius kaltininkus sergsti pats velnias?

Vienas neteisingas poelgis ir tu gali sugriauti dešimčių (o gal ir daugiau) žmonių gyvenimus. Akimirkos, kai įvyksta avarija, virsta sekundėmis, minutėmis, valandomis ir begaliniu noru atsukti laiką atgal. Tačiau to padaryti nebeįmanoma...

Vienas neteisingas poelgis ir tu gali sugriauti dešimčių (o gal ir daugiau) žmonių gyvenimus. Akimirkos, kai įvyksta avarija, virsta sekundėmis, minutėmis, valandomis ir begaliniu noru atsukti laiką atgal. Tačiau to padaryti nebeįmanoma...

REKLAMA

Vieni sako – jaunystė, kiti – kvailystė, treti, ketvirti, penkti...n-tieji pateikia dar milijoną paaiškinimų, kodėl prie vairo neblaivus sėdęs jaunuolis sugriovė, pirmiausia, savo, o po to ir kitų pažįstamų arba visiškai svetimų jam žmonių gyvenimus.

Iš klaidos nepasimokė

Šią naktį, apie 4 val. 10 min., Kelmėje, V. Putvinskio g., policijos pareigūnams įkliuvo prie vairo neblaivus sėdęs 22 metų A.K.

Siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (vairavo neblaivus (1,37 prom. alkoholio) ir neturėjo vairuotojo pažymėjimo, nes jis yra atimtas dėl kito eismo įvykio vairuojant neblaiviam), Telšių aps. VPK Kelmės r. PK pareigūnams siūlė 360 litų kyšį.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. A. K. pristatytas į policijos įstaigą. Jau antrą kartą policijos pareigūnams pavyko sulaikyti šį vairuotoją iki tol, kol neįvyko kokia skaudi nelaimė. Bet ar pavyks trečią kartą?

REKLAMA

Nukentėjo trys merginos

Kas nutinka, kai neblaivūs jaunuoliai sėda prie vairo? Pavyzdžių toli ieškoti nereikia. 2013 metų gruodžio 29-ąją, apie 15.30 val., Kaune, Baltų pr., nuo Rasytės g. link A. Strazdo g., važiuojantis automobilis „Ford Mondeo“, kurį vairavo neblaivus (nustatytas 0,57 prom.. girtumas) 22 metų M.V., ties Plungės g. 4 namu atsitrenkė į ta pačia kryptimi pirmąja eismo juosta važiuojantį miesto maršrutinį autobusą „Solaris“.

Per šį eismo įvykį buvo sužalotos visos trys automobilio „Ford Mondeo“ keleivės: I. B. (gimusi 1991 m.), J. T. (gimusi 1995 m.) ir trylikametė. Tačiau šis atvejis nepareikalavo aukų, todėl dar nėra pats blogiausias.

REKLAMA
REKLAMA

„Gerina“ pažeidimų rekordus

Praėjusių metų gruodžio 16-ąją pranešta apie skaudžią avariją kelyje Vilnius-Lyda, netoli Rudaminos. Įvykusios skaudžios avarijos kaltininkas – teisių niekada gyvenime neturėjęs ir net 18 kartų girtas prie vairo įkliuvęs jaunuolis.

Tada kaktomuša susidūrus dviem automobiliams – „VW Passat“ ir mikroautobusui „Fiat Ducato“ – buvo sužeisti penki žmonės. Du sužeistieji sunkios būklės pristatyti į ligoninę bei buvo gydomi reanimacijoje.

Pirminiais duomenimis, „Volkswagen Passat" kliudė kelkraštyje stovintį automobilį, išlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu „Fiat Ducato“. Smūgio būta stipraus, abu automobiliai sudaužyti nepataisomai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per avariją 26 metų „VW Passat“ vairuotojui lūžo šlaunikaulis. Šalia vairuotojo sėdėjusiam 25 metų keleiviui lūžo kairės kojos girnelė. Dėl daugybinių kaulų lūžių reanimacijoje gydomas ir vienas iš „Fiat Ducato" keleivių. Dar dviem žmonėms nustatyti kaklo ir raumenų patempimai, jie gydosi namie.

„VW Passat“ vairavęs jaunuolis policijai gerai žinomas – jis niekada gyvenime neturėjo teisių ir 18 kartų buvo sulaikytas neblaivus prie vairo, taip pat ne kartą buvo sustabdytas už kitus pažeidimus. Jis taip pat yra baustas kaip pėsčiasis, pažeidęs kelių eismo taisykles.

Pražudė draugą

Praėjusių metų birželio 22-ąją, vėlų šeštadienio vakarą, per neblaivaus vairuotojo sukeltą avariją žuvo 20-metis, dar du jaunuoliai sužaloti.

REKLAMA

Policijos departamento teigimu, nelaimė įvyko 23 val. 30 min. Levaniškio kaime. Nuo kelio nuvažiavo ir apvirto neblaivaus (nustatytas 0,78 promilės girtumas) 23 metų A. D. vairuojamas automobilis „Audi 80“.

Per eismo įvykį žuvo kartu važiavęs 20 metų S. D. bei sužaloti 27 metų G. K. ir 24 metų E. B., kurie paguldyti į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų